multumesc mult pentru raspuns. mai ramane de aflat acum exact in baza carui document a scos masina prietenul meu de la impozite ! cum am aflat va recontactez pentru a pune mai multa lumina asupra acestui caz.
problema mai grava la mine era faptul ca din romania mi s-a spus ca din momentul in care un autovehicul a fost scos de la impozite (radiat de la impozite) nu se mai poate reinscrie la plata impozitului insa cu ajutorul dvs. am aflat ca acest lucru este posibil.
poate ca ma repet si eu si va multumesc inca o data pentru raspunsul dat.
eu nu sunt proprietarul masinii pe hartie, insa am facut cum s-ar zice un contract verbal cu proprietarul masinii care este un amic de-al meu si de fapt pe hartie masina este a lui, insa eu ma folosesc de ea in strainatate si de curand amicul meu m-a informat ca masina a fost scoasa de la taxe si impozite insa NU am efectuat cu dansul niciun contract de vanzare-cumparare! exista posibilitatea ca el sa fi scos masina din evidenta de la taxe si impozite fara acel contract ? si cea mai importanta intrabare este daca eu voi putea efectua plata impozitului "restant" sau pentru aceasta va trebui efectuat un contract de vanzare-cumparare si ulterior eliberat un certificat fiscal pe numele meu in calitate de nou proprietar al autovehiculului? sau proprietarul de drept al masinii, amicul meu, are vreo posibilitate de a plati impozitul restant ?
pentru mine suna destul de complicata toata treaba asta si doar incerc sa ma lamuresc pentru a nu avea probleme in momentul in care revin cu masina in tara! as vrea sa sa fac totul ok inainte de readuce masina in romania !
multumesc mult
mersi mult de raspuns si pentru a clarifica mai mult situatia mentionez faptul ca masina a fost scoasa din tara si s-a circulat cu ea in strainatate timp de 3 ani jumatate si din 2009 sau 2010 nu s-a m-ai platit impozitul si se pare ca a fost radiata de la plata impozitului, masina a fost cumparata insa nu sa facut nici un act de vanzare-cumparare iar proprietarul in acte este acelasi doar persoana care foloseste masina difera! in acest caz ce ma sfatuti sa fac in cazul in care doresc sa aduc masina in tara si sa o pot folosi fara niciun fel de problema ?
imi poate spune cineva daca in cazul unui autovehicul care a fost radiat de la taxe si impozite se poate efectua inregistrarea din nou a acestuia si efectua plata impozitelor, aceasta in cazul in care autovehiculul a fost doar radiat de la taxe si impozite NU si din circulatie ! multumesc anticipat