avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit auto

imi poate spune cineva daca in cazul unui autovehicul care a fost radiat de la taxe si impozite se poate efectua inregistrarea din nou a acestuia si efectua plata impozitelor, aceasta in cazul in care autovehiculul a fost doar radiat de la taxe si impozite NU si din circulatie ! multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cvultur , utilizator 12:06, 7 Iulie 2012
Ca sa fie radiat de la impozite si taxe, dvs ati prezentat un contract de vanzare-cumparare. Ca sa inscrieti masina din nou pe numele dvs, este posibil doar daca prezentati un contract de vanz-cumparare prin care ati dobandit din nou masina, plus certificatul fiscal de la vanzator, care atesata ca acesta are achitate toate obligatiile fiscale, inclusiv impozitul acestui autoturism pe perioada cat ati instrainat-o. Daca ati scos o masina de la impozit, iar acum vreti sa reanscrieti aceiasi masina, desi ea nu a fost vanduta nimanui, ati circulat cu ea, aveti grija sa nu fiti acuzat de declaratie si uz de fals in acte.#-o Cel mai bine va avantajeaza contract de vanzare cumparare cu cel care a detinut masina. Sunt multe semne de intrebare??? :O
mersi mult de raspuns si pentru a clarifica mai mult situatia mentionez faptul ca masina a fost scoasa din tara si s-a circulat cu ea in strainatate timp de 3 ani jumatate si din 2009 sau 2010 nu s-a m-ai platit impozitul si se pare ca a fost radiata de la plata impozitului, masina a fost cumparata insa nu sa facut nici un act de vanzare-cumparare iar proprietarul in acte este acelasi doar persoana care foloseste masina difera! in acest caz ce ma sfatuti sa fac in cazul in care doresc sa aduc masina in tara si sa o pot folosi fara niciun fel de problema ?
Nu vreau sa repet, dar masina a fost radiata in urma ctr. vanz-cumparare depus de dvs, corect? Deci aceea peroana care a cumparat-o( dar nu ati facut act, atentie, ca dvs, tocmai acel act l-ati depus la impozite si taxe sa fie radiata), a circulat cu ea in strainatate, ei bine, pentru perioada aceia, cineva tb sa plateasca impozitul. Deci rugati-l sa inscrie masina pe numele lui la impozite, va elibereaza certificatul fiscal, si faceti act de vanz-cump cu el, doar asa puteti inscrie din nou. Nu va sfatuiesc sa spuneti ca am scos-o de la impozit sa o vand si m-am razgandit( este vorba de 3 ani), pt ca am avut un caz asemanator, unde obligatia mea ca functionar era sa anunt serviciul juridic.
poate ca ma repet si eu si va multumesc inca o data pentru raspunsul dat.
eu nu sunt proprietarul masinii pe hartie, insa am facut cum s-ar zice un contract verbal cu proprietarul masinii care este un amic de-al meu si de fapt pe hartie masina este a lui, insa eu ma folosesc de ea in strainatate si de curand amicul meu m-a informat ca masina a fost scoasa de la taxe si impozite insa NU am efectuat cu dansul niciun contract de vanzare-cumparare! exista posibilitatea ca el sa fi scos masina din evidenta de la taxe si impozite fara acel contract ? si cea mai importanta intrabare este daca eu voi putea efectua plata impozitului "restant" sau pentru aceasta va trebui efectuat un contract de vanzare-cumparare si ulterior eliberat un certificat fiscal pe numele meu in calitate de nou proprietar al autovehiculului? sau proprietarul de drept al masinii, amicul meu, are vreo posibilitate de a plati impozitul restant ?
pentru mine suna destul de complicata toata treaba asta si doar incerc sa ma lamuresc pentru a nu avea probleme in momentul in care revin cu masina in tara! as vrea sa sa fac totul ok inainte de readuce masina in romania !
multumesc mult
Incerc sa raspund la intrebarile puse, dar va rog sa recititi raspunsurile anterioare. Deci de la impozite si taxe, amicul dvs, a scos masina ca urmare a prezentarii unui document, care poate fi ctr. vanz-cumparare, sau o Declaratia pe propria rapundere ca numai detine masina respectiva, (aceasta se da cand ai dus masina la Remat, in urma cu cativa ani si numai ai adevetinta). Deci dansul a facut fals in acte, deoarece avea cunostiinta unde este masina. Ok, am inteles, ca dvs nu ati facut nici un act, in acest caz este problema lui sa achite impozitul restant, sa isi reanscrie masina pe numele lui. Deci ca sa se efectueze plata impozitului restant, masina tb sa fie inscrisa la cineva, dvs, neavand acel ctr. vanz-cump, nu incercati sa faceti unul retroactiv, pt ca dvs nu stiti in baza carui document a fost scos autoturismul. #-o Si ultima intrebare, proprietarul masinii , este cel care tb sa plateasca impozitul restant, declarand ca s-a sustras impozitului atatia ani, in baza unei delaratii false. Declaratia verbala cu prietenul dvs, nu va implica decat moral( dvs, stiti ce ati hotarat). Important de stiut in baza carui document a scos masina de la impozit?? :foottap:

Alte discuții în legătură

Radiere masina taxe si impozite sectorul 3 Hesperus Hesperus Am o masina inmatriculata pe numele meu dar folosita de tata. Acesta a vandut-o recent cuiva insa i-a dat inclusiv cartea de identitate a masinii ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)
Act vanvare_cumparare auto TIBERIU K TIBERIU K Va Salut!Va rog o lamurire :am cumpatat o masina din orasul in care locuiesc am facut act vanz- cump cu proprietarul si ne-am inteles sa nu o inmatriculez pe ... (vezi toată discuția)