avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina taxe si impozite sectorul 3
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina taxe si impozite sectorul 3

Am o masina inmatriculata pe numele meu dar folosita de tata. Acesta a vandut-o recent cuiva insa i-a dat inclusiv cartea de identitate a masinii cumparatorului. Pentru a radia/transcrie masina de la taxe si impozite am nevoie de original (asa e la sectorul 3). In acest moment cumparatorul taraganeaza predarea cartii de identitate a masinii si eu nu o pot scoate de la taxe si impozite. Cum as putea proceda fie pentru a obliga cumparatorul sa imi aduca cartea de identitate a masinii sau pentru a radia masina fara acel original?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:29, 2 August 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt curios cum a putut tatal dvs. sa o vinda, legal. Pentru ca legal se face un act de vinzare cumparare intre proprietarul vechi, dvs. si cel nou si se trece prima data pe la primarie, pentru a fi radiata fiscal.
Buna ziua, stiu. E stupid ce s-a intamplat insa au semnat un contract de vanzare-cumparare in lipsa mea, de fapt nesemnat de mine iar tata i-a dat masina acelui om cu tot cu actele aferente. Pot eu sa o declar furata in conditiile in care eu nu am fost instiintat si nu stiu unde se afla masina cu exactitate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles, daca actul respectiv nu are nici o valoare juridica, nu a trecut pe la primarie pentru radierea fiscala si exista numele dvs. mentionat pe acte, fara semnatura.
Multumesc :)
Actul de vanzare e nul conform Codului Fiscal. Asa e peste tot, nu doar in Sectorul 3. Cumparatorul nu poate inmatricula masina pe numele lui si circula cu ea pe numele dvs. E posibil sa va treziti cu amenzi.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism numai cu cartea de identitate a vehiculului goldeneye_2_5 goldeneye_2_5 Buna ziua! Vara asta am vandut o masina la cineva, am avut inredere in el ca vine in septembrie sa transcrie masina pe numele lui. Nu a venit respectivul , nul ... (vezi toată discuția)
Radiere masina cu, contract de comodat? cedrrew cedrrew Am dat o masina unei persoane in baza unui contract de comodat care a expirat in luna ianuarie a.c.,iar dupa expirarea contractului persoana respectiva nu a ... (vezi toată discuția)