avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina cu, contract de comodat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina cu, contract de comodat?

Am dat o masina unei persoane in baza unui contract de comodat care a expirat in luna ianuarie a.c.,iar dupa expirarea contractului persoana respectiva nu a mai venit sa transcrie masina pe el.L-am dat in judecata insa nu s-a prezentat,iar cand l-am cautat la adresa din buletin(contractul de comodat) vecinii lui mi-au spus ca e plecat in strainatate.Intre timp actiunea in instanta a fost suspendata pentru ca nici eu n-am reusit sa ma prezint la ultimele infatisari.Ce ar trebui sa fac in continuare pentru a continua actiunea initiata in instanta?Intentia mea este de a radia masina.

Ar mai exista si alte posibilitati legale de a o radia in baza contractului de comodat pe care l-am facut la notar? Din actele masinii mai am doar o copie dupa cartea de identitate a masinii.
Cel mai recent răspuns: Costin Iftimoaie , Avocat 20:32, 10 Septembrie 2009
Sa repuneti pe rol dosarul. Fara actele originale nu puteti radia autoturismul.Adresati va Judecatoriei cu o cerere de repunere pe rol, specificand numarul dosarului.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2009
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Corect.
Pentru radiere aveti nevoie de actele originale ale masinii.
Iar dumneavoastra daca nu puteti ajunge la termene, angajati un avocat care sa va reprezinte.
flipi a scris:

Sa repuneti pe rol dosarul. Fara actele originale nu puteti radia autoturismul.Adresati va Judecatoriei cu o cerere de repunere pe rol, specificand numarul dosarului.


Cum ar trebui formulata cererea de repunere pe rol? Ar trebui sa mai platesc ceva?
Multumesc anticipat!
Puteti sa trimiteti prin posta cererea de repunere pe rol. Se face ca orice alta cerere.
O sa fiti citat si cu mentiunea de a depune taxa de timbru in cuantum de .....
Sa va dau un sfat practic care l-am aflat si eu astazi de la admin finaciara, pentru radierea masini de la finante aveti nevoie de urmatoarele acte in copie: cartea masini talonul pe care sa fie scris instrainat catre la data de (daca aveti o copie a talonului scrieti pe ea si dupa mai faceti o copie ;)) si contractul de vanzare sau in cazul dv. comodat, plus copie CI cumparator......si acum partea cea mai interesanta conform spuselor doamnei de la admin financiara dupa 30 de zile de la cumparare masina va fi trecuta la finante pe numele cumparatorului automat, din aceasta cauza se cere copie CI a cumparatorului.....

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare auto iulianul iulianul Buna ziua, Sunt in situatia de a vinde un autoturism, duminica plec din oras si nu mai am timp sa merg la Administartia Financiara. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Masina radiata fiscal tonicatarama tonicatarama buna ziua! as dori si eu o lamurire va rog. am luat de la cineva o masina, omul o tinea pe dreapta, am bagat ceva bani in ea, am aranjat-o. acum doresc sa ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)