avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procedura vanzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procedura vanzare auto

Buna ziua,

Sunt in situatia de a vinde un autoturism, duminica plec din oras si nu mai am timp sa merg la Administartia Financiara. Intrebarea mea este: daca fac un Contract de vanzare-cumparare maine, scriu pe talon ca a fost instrainat catre.... la data de 15.08 (incasez toti banii, dau talonul, dar pastrez Cartea de identitate), pot sa strampilez fisa de inmatriculare la AF joi, cand ma intorc? Ma fereste lucrul asta de probleme? Dupa stampila de AF mai am vreo obligatie, ca si vanzator? Pentru ca am inteles ca radierea de la politie se face odata cu inmatricularea facuta de cumparator.

Multumesc pentru promptitudine,
Iulian
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 14:18, 18 Septembrie 2009
Daca cumparatorul este deacord, nici o problema , dar cred ca ii puteti da si cartea, la finate va trebuie o copie a talonului cu mentiunea instarinat catre la data si contractul de v-c, dar faceti o copie si dupa carte, cam acestea sunt obligatiile dv. Mergeti la finante obtineti certificatul fiscal stampila pe fisa de inmatriculare si gata obligatiile, masina se scoate din evidentele fiscale de pe numeledv. cumparatorul are la dispozitie 30 de zile s-o declare daca nu amenda ........model de contract si fisa de inmatriculare gasiti pe site-ul prefecturi .....in rest numai bine ;)
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati si pe mine. Voi vinde masina. Am descarcat de pe net ctr de v-c si fisa de inamtriculare. Am completat frumos in pdf si am printat. Ce pasi trebuie sa fac acum? Cu acestea semnate merg la adm locala si mi se pune stampila cum ca am radiat masina, apoi ?
Scrieti pe talon instrainat catre .....la data de .......faceti o copie dupa talonul scris dupa cartea masini si dupa CI cumparatorului, cu toate actele mergeti la admin financiara (copie contract vanzare cumparare, talon, carte, si CI cumparator) masina va fi scoasa de pe rol fiscal si inscrisa automat pe numele cumparatorului daca acesta nu o declara in termen de 30 de zile ..........mai trebuie sa solicitati certificat de neurmarire fiscala(pe care il dati cumparatorului., ii trebui la inmatriculare ) si sa stampilati fisa de inmatriculare la finante.......mai apoi daca ati achitat RCA-ul pe 1 AN solicitati restituirea banilor de la firma de asigurari la fel cu copia dupa contract......
Multumesc mult pentru promptitudine. Are ceva daca am ctr de v-c in formatul existent pe net si nu in cel care se face cel in 2 culori parca?
Absolut nimic, gasiti pe situ-l prefecturi din judetul dv. un model care se utilizeaza ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)