avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum aflu daca masina e radiata?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum aflu daca masina e radiata?

Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a pierdut 1 numar cel de pe spate, politia la prins si ia luat talonul, el are cartea masinii si o placuta cu numarul de inmatriculare, eu acuma daca cumpar masina si fac un act de vanzare cumparare de mana(duminica nu gasesc notar) de unde pot sti ca masina nu e radiata? mentionez ca masina nu e pe numele lui ci e pe numele unui domn din galati, eu la politie nu ma pot duce duminica. Deci in mare daca omul are cartea masinii si cel putin un numar de inmatriculare proprietarul de drept (cel din acte) poate radia masina si eu astfel sa iau o masina radiata fara sa imi dau seama? am nevoie de un raspuns convingator pana duminica la ora 19. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Ar fi bine sa asteptati pana luni si sa va intalniti cu persoana care figureaza pe Cartea masinii, altfel, va asumati riscul...
Pai bun dar asta e o problema, masina e inscrisa in galati dupa cum ziceam mai sus si masina se afla in hunedoara... Eu din experienta stiu ca normal nu ai cum radia o masina fara carte, talon,placute inmatriculare(ambele) si seria de la caroserie la remat, ba mai mult de 2 ani circul cu o masina cu actele pe numele unui om din dobra si omu a incercat de cateva ori sa imi radieze mie masina insa nu poate ca nu are actele asa zice el, si pe deasupra nici nu vrea sa o treaca pe mine pe motiv ca nu e platit impozitu din 2001 pe masina dar masina e la mine de 2 ani ... asta e o alta poveste nu intram in detalii insa eu asa stiu ca pentru a radia o masina nu e asa usor... sau ma insel ?
Un singur sfat ,chiar daca pretul respectivei masini ar fi un"chilipir",pana nu aveti toate datele care va sunt necesare,nu cumparati autoturismul pentru a nu va crea din necunoastere reale consecinte juridice
Daca chiar vroia, putea! Declara actele pierdute...
Pe dvs. va intereseaza sa cumparati o masina, cu acte in regula sau cum sa o cumparati de la persoana care v-a aratat-o? Daca stiti ce acte sunt necesare pentru vanzarea unei masini, eu nu vad ca aveti o problema!
elenas68 a scris:

Daca chiar vroia, putea! Declara actele pierdute...
Pe dvs. va intereseaza sa cumparati o masina, cu acte in regula sau cum sa o cumparati de la persoana care v-a aratat-o? Daca stiti ce acte sunt necesare pentru vanzarea unei masini, eu nu vad ca aveti o problema!

Ba am o problema pur si simplu nu stiu daca se poate radia masina fara ce am enumerat eu mai sus, in plus de asta cum duce el placutele si seria daca el nu mai detine masina???. Asta e problema. masina e chilipir de aia ma grabesc sa ma stiu intro parte. Declara actele pierdute dupa care x vine cu un contract de vanzare cumparare si pe proprietar il baga la ??? zic sau nu bine, adica eu vand masina cu contract de vc si dupa aia dau pierdute actele la masina si radiez masina , e normal ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
IdaTuning, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)