avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum aflu daca masina e radiata?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum aflu daca masina e radiata?

Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a pierdut 1 numar cel de pe spate, politia la prins si ia luat talonul, el are cartea masinii si o placuta cu numarul de inmatriculare, eu acuma daca cumpar masina si fac un act de vanzare cumparare de mana(duminica nu gasesc notar) de unde pot sti ca masina nu e radiata? mentionez ca masina nu e pe numele lui ci e pe numele unui domn din galati, eu la politie nu ma pot duce duminica. Deci in mare daca omul are cartea masinii si cel putin un numar de inmatriculare proprietarul de drept (cel din acte) poate radia masina si eu astfel sa iau o masina radiata fara sa imi dau seama? am nevoie de un raspuns convingator pana duminica la ora 19. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Aveti grije cu aceasta masin ca s-ar putea sa fie radiata si sa nu o puteti transcrie pe dumneavoastra.Cand propietarul din galati a vandut masina celui din hunedoara acesta normal a platit impozitul pe care il ave primind un certificat fiscal prin care a scos masina din propietatea lui urmand ca acest certificat sa il dea noului propietar impreuna cu actele masinii si contractul de vanzare cumparare.Noul propietar avea 30 de zile la dispozitie sa treaca masina pe numele lui si sa o declare la serviciul taxe si impozite.Parerea mea este sa va uitati pe cartea masinii sau talon sa vedeti cine este ultimul propietar si dupa nume puteti sa ii gasiti numarul de telefon in cartea de telefoane din orasul in care se afla acesta sau de pe internet si sa luati legatura cu acesta.Fiiti foarte atent la actele pe care le are persoa care vinde masina , va trebuie cartea masinii talonul(daca nu il are si spune ca i-a fost luat de politie trebuie sa aiba o davada in acest sens de la politie),contractul de vanzare cumparare dintre el si persoana care i-a vandut masina(daca e transcrisa pe el nu trebuie),contract de vanzare cumparare dintre cel care vinde si dumneavoastra si certificatul fiscal cu impozitul platit daca nu are toate actele nu puteti transcrie masina si nici sa circulati cu ea,
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
rares85, utilizator
Am sa ma duc maine dimineata la regimu permise si inmatriculari din hunedoara sa vad in ce masura ma ajuta cei de acolo, cu date despre persoana care detine masina de drept(cea din galati) Cartea ma m uitat pe ea si e trecut si el pe carte insa nu ca proprietar, e trecut in rubrica proprietarilor dar el zice ca proprietarul e cel din galati , intradevat langa numele lui nu e pusa nici o stampila, in plus de asta are si un certificat de autentificare facut in 7-7-2010 adica cu data de acum 5 zile, acuma certificatul ala daca e facut ma gandesc ca masina e in regula si nu e radiata nu ? nu are talon pe motiv ca ia fosst luat pentru placuta numar spate ceea ce e neadavarat eu stiu ca asta e contraventie si se da amenda nu ? acuma ceva nu e bine ... politia din judet este in masura sa imi dea date despre masina sau proprietar sau nu ? sa stiu ma duc la ei sau nu ???
Bun am cumparat masina nu e radiata insa acuma nu reusesc sa dau de proprietar, pe carte e trecut numele, si satul bramasesti/galati fara numar fara nimic:( politia nu are in evidenta adresa complecta sau nu vrea sa mi o dea eu acuma cum inscriu masina pe mine??
in primul rand cel de la care ati cumparat masina trebuia sa aiba certificatul fiscal de la propietarul masini,daca il are trebuie sa mearga la taxe si impozite sa plateasca impozitul de cand a luat el masina pana cand a vandut-o sa scoata si el certificatul fiscal si sa treceti masina pe impozitul dv fara etapa asta nu puteti transcrie masina.

Pasi de urmat pentru transcriere:

Pasul 1: contractul de vanzare cumparare
Impreuna cu fostul proprietar:
- redactarea unui contract de vanzare-cumparare de catre o persoana competenta. 3 exemplare incusiv cu certificate de radiere in josul paginii.
Acte necesare:
- buletinul vanzatorului
- buletinul cumparatorului
- cartea de identitate a masinii
Nota: din acest moment avem la dispozitie 30 zile pentru inmatriculare; altfel platim amenda 50 ron la primarie (vezi Pasul 6)

Pasul 2: identificare RAR. Obtinerea certificatului de Autenticitate (valabil 60 zile)
- programare la RAR pentru identificare.
- prezentarea auto pentru identificare
Acte necesare:
- carte de identitate
- buletinul de identitate al cumparatorului (deja proprietar conform contractului de Vanzare-Cumparare)
- contractul de Vanzare-Cumparare (e necesar la ridicare Certificatului de Autentificare deoarece in cartea de identitate a masinii figureaza fostul proprietar)
Nota: ridicarea actelor se face de obicei a doua zi.

Pasul 3: optional: verificarea tehnica (doar daca este expirata)
Acte necesare:
- buletin
- cartea de identitate a masinii
- talonul masinii
- eventual contract de Vanzare-Cumparare ca sa dovedesti ca e auto tau

Pasul 4: intocmirea fisei de inmatriculare
- procurare fisa de inmatriculare de la o firma de intermediari auto
- dactilografierea fisei de inmatriculare. Acte necesare: buletinul cumparatorului, carte de identitate a masinii
- semnatura vanzatorului pe cartea de identitate
- stampilla de la primaria vanzatorului cum ca impozitul este platit pe auto in cauza
- stampila de la primaria cumparatorului ca dovada a impunerii auto (va fi pusa la Pasul 6)

Pasul 5: certificatul fiscal al vanzatorului
- vanzatorul trebuie sa obtina de la primaria lui un "Certificat Fiscal" conform caruia nu are datorii la organul financiar care il are in evidenta.
Nota: daca are restante la alte impozite si taxe (casa, teren, alta masina, etc) trebuie achitate de catre el.

Pasul 6: depunerea dosarului pentru impunere la primarie. Are ca rezultat amplasare unei stampile pe fisa de inmatriculare.

- dosar plic
- declaratie de impunere completata cu mana (declaratie fiscala / Decizie de impunere"). Nota: Prin asta soliciti la primarie sa fi luat in evidenta si cu noua achizitie auto.
- contract de Vanzare - Cumparare original
- certificat fiscal al vanzatorului
- fisa de inmatriculare completata conform Pasul 3
- copie xerox dupa buletin
- copie xerox dupa cartea de identitate a masinii
- OPTIONAL: amenda 50 ron daca ai intarziat dupa 30 zile de la data intocmirii contractului de Vanzare - Cumparare Daca ajungi aici e bine sa platesti si taxa de inmatriculare de 52 ron necesara la Pasul 7.
Nota: ridicarea fisei de inmatriculare se face de obicei a doua zi tot de la primarie (de verificat stampila pusa)

Pasul 7: transcrierea la Politie
Acte necesare:
- fisa de inmatriculare (vezi Pasul 4)
- contract de vanzare-cumparare
- chitanta CEC 30 ron
- carte de identitate in original
- talonul vechi. Nota: Pe talon trebuie sa fie scris pe spate "Instrainat catre <noul proprietar> la data ..."
- certificat de autenticitate RAR (e valabil 60 zile)
- chitanta 52 ron la primarie (taxa de inamtriculare)
- asigurare de raspundere civila sa fie valabila pe minim 6 luni
- chitanta 49 ron numere inmatriculare (se palteste la ghiseu la politie la depunerea acestor acte)
- copie xerox contract de Vanzare-Cumparare
- copie xerox buletin
- copie xerox asigurare
- copie xerox carte de identitate a vehiculului
- numere de inmatriculare vechi (daca vrei sa le schimbi)


Banuiesc ca in acel sat daca nu exista retea de telefoane este o centrala telefonica incercati sa sunati la serviciul de informatii si spuneti numele celui pe care il cautati si de unde este ca sa va dea nr de tel. daca nu are intrebati de centrala telefonica daca exista in acel sat.Daca este sunati si spuneti pe cine cautati eventual lasati si un nr de telefon ca sa va contacteze cand poate suna cel pe care il cautati.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
rares85, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Cozmi Cozmi In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)