avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate DeniseRMunteanu

Activitate DeniseRMunteanu

Răspuns la discuția Abuz drept proprietate
Draga cassy,
Vanzatorul parea de buna credinta, m-a rugat sa ii acord citeva zile sa isi ridice niste lucruri depozitate. Cheia am primit-o ulterior de la agentul imobiliar. Vinzatorul are mai multe afaceri si a fost pea ocupat...Nu aveam cunostinta ca trebuie neaparat proprietarul sa predea personal casa. Poarta care blocheaza accesul e nou instalata, mai mult a pus si alarma.
Vanzatorul a mintit inclusiv la notar in priviinta acestei promisiuni care nu se regaseste in CF, termenul expirase si a fost obtinuta un fel de incheiere care este atacata de individul de la mine din casa. Actele exista, notara are copii dupa ele si intentioneaza sa dea vinzatorul in judecata.
Revin cu continuarea evenimentelor... cassy era de parere ca nu se va ajunge ait de departe, insa ce se intimpla este halucinant. Promisul s-a mutat in apartament, a schimbat yala si a montat o poarta care blocheaza accesul pe scari. A instalat o alarma.
Starea de fapt a fost descoperita de soacra mea care s-a dus sa schimbe yala.
A fost injurata, i s-au facut gesturi obscene, a aruncat cu piatra.
Politia 112 a sosit dupa o ora, a confruntat actele - al meu de proprietate- al lui de promisune expirata (nici buletin nu a aratat) si le-a ingaduit sa i intre in apartament folosind cheia lui.
Rubedeniile au iesit si au amplificat scandalul, agentii au fost atit de intimidati ca a
u concluzionat ca nu se baga, ca nu ati vazut in ceva bagati..
Se pare ca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc, proces care dureaza....

La acest moment ma simt distrusa, temerile mele se adeveresc, am nevoie de sfaturi pertinenete, cum sa intru in posesie si sa ma protejez de acest individ violent.
Multumesc pentru lamuriri, dar se pare ca treburile se complica...Nici pina azi nu am cheie sa intru in apartament, individul caruia i s-a facut promisiunea a afirmat la notarul unde s-au facut actele ca a pus lacat la usa si cind soacra mea a fost acolo sa vada daca asa este, a fost intimpinata de o liota de rude care dupa ce s-au scandalizat ca "ce cauta acolo " au asigura-o ca nu vom sta niciodata acolo. Lacat pe usa nu era insa au blocat accesul la scari cu o ambarcatiune.
Mai mult au fost amenintati ca voifi data in judecata....pentru ce?
Cum de pot fi eu pusa - un cumparator de buna credinta - intr-o asemenea situatie incredibila?
Imi este teama ca chiar nici daca chem politia nu o sa reusesc sa clarific lucrurile.

As dori sa ma puteti indruma cum sa procedez inlegatura cu vanzatorul apartamentului care nu a putut clarifica pina acum situatia, si ce atitudine sa adopt fata de "promis " care poate are si el partealui de dreptate.

Si Doamne Dumnezeule cum de poti ajunge intr-o situatie de genul asta ... mi se poate resprosa ceva
Buna ziua draga forum, sper sa imi veniti si mie in ajutor cu un raspuns la problema in care ma gasesc.
Acum citeva zile am incheiat un contract de vz-cump pentrr un apartament la un notar din oras recunoscut pentru corectitudine si seriozitate.
Recunosc ca nu am facut decit o vizionare rapida a acestui apartament dar mi-a placut foarte mult. Dupa ce am semnat actele am fost intr-o vizita la apartament unde am fost intimpinata de o vecina foarte suparata ca fostul proprietar facuse cu ea o promisiune de vz-cump.
L-am sunat pe proprietar si m-i s-a spus ca acea intelegere nu a fost respectata de catre cumparatori si a obtinut un fel de constatare in acest sens.
Banuiesc ca acea promisiune neregasindu-se in cartea funciara nu poate atinge dreptul meu de proprietate dar as vrea niste sfaturi in cum as putea sa sting acet conflict, mai ales ca "vecinii" sint destul de agresivi si doresc sa ma intimideze.
Ma mai tem si de altfel de hartuieli mai ales ca pentru o perioada (cit ma reculeg financiar) nu am pot sa ma mut direct in el.
As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate sa o somez in mod oficial sa nu imi calce proprietatea (repet, ma astept sa intre sa schimbe cheia, poate chiar usa pentru ca este convinsa ca apartamentul este vindut ei).

Va multumesc anticipat, imi doresc tare mult sa imi recapat linistea.