avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz drept proprietate

Buna ziua draga forum, sper sa imi veniti si mie in ajutor cu un raspuns la problema in care ma gasesc.
Acum citeva zile am incheiat un contract de vz-cump pentrr un apartament la un notar din oras recunoscut pentru corectitudine si seriozitate.
Recunosc ca nu am facut decit o vizionare rapida a acestui apartament dar mi-a placut foarte mult. Dupa ce am semnat actele am fost intr-o vizita la apartament unde am fost intimpinata de o vecina foarte suparata ca fostul proprietar facuse cu ea o promisiune de vz-cump.
L-am sunat pe proprietar si m-i s-a spus ca acea intelegere nu a fost respectata de catre cumparatori si a obtinut un fel de constatare in acest sens.
Banuiesc ca acea promisiune neregasindu-se in cartea funciara nu poate atinge dreptul meu de proprietate dar as vrea niste sfaturi in cum as putea sa sting acet conflict, mai ales ca "vecinii" sint destul de agresivi si doresc sa ma intimideze.
Ma mai tem si de altfel de hartuieli mai ales ca pentru o perioada (cit ma reculeg financiar) nu am pot sa ma mut direct in el.
As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate sa o somez in mod oficial sa nu imi calce proprietatea (repet, ma astept sa intre sa schimbe cheia, poate chiar usa pentru ca este convinsa ca apartamentul este vindut ei).

Va multumesc anticipat, imi doresc tare mult sa imi recapat linistea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2012
DeniseRMunteanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 22:00, 12 Martie 2013
Dvs. sunteţi proprietar , dreptul de proprietate a fost transmis odată cu închieereacontractului. Dacă vecina îşi va permite să intre în locuinţă fără drept, atunci o puteţi acuza de violare de domiciliu. Vânzătorul dvs. este obligat prin lege să vă apere şi să răspundă pentru orice tulburare în exercitarea dreptului dvs. de proprietate, astfel, puteţi demara şi o acţiune civilă prin care să solicitaţi încetarea oricărei tulburări , şi să-l chemaţi în proces şi pe vânzător , care trebuie să răspundă pentru evicţiune.
daca contractul dvs de vanzare cumparare a fost inscris la CF si intabulat dreptul de proprietate pe numele dvs (ceea ce bani ca s-a intamplat din cum relatati dvs situatia) nu aveti nici un temei sa va faceti griji cum ca nu ar fi apartametul dvs acum. Respectiva vecina poate fi convinsa de ce doreste dansa, dar nu echivaleaza si cu perceperea corecta a realitatii.
sa va sparga casa, sa schimbe usa si yala in considerentul ca e ap. dansei...o paste un dosar penal serios pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie cel putin. Se pot adauga si alte fapte penale in functie de modul fizic in care ar pune in aplicare o asemena ideea trasnita.
pentru a stinge conflictul cu dansa eu una i-as explica civilizat ca nu am avut de unde sa stiu ca anteriror fostul proprietar ar fi promis ceva dansei si oricum nu e vina dvs ca ei doi nu s-au mai inteles pentru a finaliza tranzactia. Puteti chiar sa o intrebati ce ar fi facut dansa daca era in situatia dvs și să ii spuneti ca va pare rau pentru situatia creata (chiar daca nu va pare, dar poate mai imblinziti "scorpia")
oricum, stati linistita nu va va sparge yala, casa, schimba usa !
II puteti trimite o scriosare recoamnadata cu confirmare de primire in care sa ii comunicati ca intelegeti sa aplanati orice conflict in vederea unor relatii de buna vecinatate.
suplimentar ....daca va e atat de teama sa nu va intre in casa faceti un contract cu o firma privata de paza si protectie, instalati dispozitivul necesar ( unul singur , la usa de la intrare, cu senzor de miscare) si achitati lunar firmei de paza un abonament care dupa stiinta mea, in acest timp de situatii nu depaseste 50 euro lunar. si tineti contractul cu firma de paza pana va mutati in casa, apoi renuntati la el daca nu il considerati util si pe viitor sau fi se par costurile prea mari.
e foarte probabil ca doamna cu pricina sa va faca scandal o perioada buna de timp, motiv pentru care recomand calduros indiferenta totala fata de dansa din prima clipa pana cand va inceta comportamentul neadecvat la adresa dvs.
succes !
Multumesc pentru lamuriri, dar se pare ca treburile se complica...Nici pina azi nu am cheie sa intru in apartament, individul caruia i s-a facut promisiunea a afirmat la notarul unde s-au facut actele ca a pus lacat la usa si cind soacra mea a fost acolo sa vada daca asa este, a fost intimpinata de o liota de rude care dupa ce s-au scandalizat ca "ce cauta acolo " au asigura-o ca nu vom sta niciodata acolo. Lacat pe usa nu era insa au blocat accesul la scari cu o ambarcatiune.
Mai mult au fost amenintati ca voifi data in judecata....pentru ce?
Cum de pot fi eu pusa - un cumparator de buna credinta - intr-o asemenea situatie incredibila?
Imi este teama ca chiar nici daca chem politia nu o sa reusesc sa clarific lucrurile.

As dori sa ma puteti indruma cum sa procedez inlegatura cu vanzatorul apartamentului care nu a putut clarifica pina acum situatia, si ce atitudine sa adopt fata de "promis " care poate are si el partealui de dreptate.

Si Doamne Dumnezeule cum de poti ajunge intr-o situatie de genul asta ... mi se poate resprosa ceva
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
DeniseRMunteanu, utilizator
Revin cu continuarea evenimentelor... cassy era de parere ca nu se va ajunge ait de departe, insa ce se intimpla este halucinant. Promisul s-a mutat in apartament, a schimbat yala si a montat o poarta care blocheaza accesul pe scari. A instalat o alarma.
Starea de fapt a fost descoperita de soacra mea care s-a dus sa schimbe yala.
A fost injurata, i s-au facut gesturi obscene, a aruncat cu piatra.
Politia 112 a sosit dupa o ora, a confruntat actele - al meu de proprietate- al lui de promisune expirata (nici buletin nu a aratat) si le-a ingaduit sa i intre in apartament folosind cheia lui.
Rubedeniile au iesit si au amplificat scandalul, agentii au fost atit de intimidati ca a
u concluzionat ca nu se baga, ca nu ati vazut in ceva bagati..
Se pare ca trebuie sa apelez la un executor judecatoresc, proces care dureaza....

La acest moment ma simt distrusa, temerile mele se adeveresc, am nevoie de sfaturi pertinenete, cum sa intru in posesie si sa ma protejez de acest individ violent.
Stimat forumist,

Situația dvs este ciudată, ar fi mare nevoie să apelați la un avocat, urgent.

Nu îmi dau seama dacă să vă recomand o revendicare, dar în principiu aceasta este una din acțiunile care ar trebui demarate.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Batrana muribunda inselata adelutzacj adelutzacj Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat,Povestea este mai lunga dar vreau sa o detaliez ca sa fiu bine inteleasa. Sotul meu a avut o casatorie anterioara ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari - probleme acces in imobil mostenit AnaGratiela AnaGratiela Tatăl meu are certificat de moștenitor pentru apartamentul unei nepoate de sora dar nu poate avea cheia de la apartament, această fiind la președinta ... (vezi toată discuția)
Locuinta in apartament in devalmasie Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Cer scuze dac sriu ceva gresit, sunt italian. Am cumparat o apartament impreuna cu fosta concubina mea, si am trecut pe numele ei. Dupa ceva ani de zile, ea ... (vezi toată discuția)