Buna ziua draga forum, sper sa imi veniti si mie in ajutor cu un raspuns la problema in care ma gasesc.
Acum citeva zile am incheiat un contract de vz-cump pentrr un apartament la un notar din oras recunoscut pentru corectitudine si seriozitate.
Recunosc ca nu am facut decit o vizionare rapida a acestui apartament dar mi-a placut foarte mult. Dupa ce am semnat actele am fost intr-o vizita la apartament unde am fost intimpinata de o vecina foarte suparata ca fostul proprietar facuse cu ea o promisiune de vz-cump.
L-am sunat pe proprietar si m-i s-a spus ca acea intelegere nu a fost respectata de catre cumparatori si a obtinut un fel de constatare in acest sens.
Banuiesc ca acea promisiune neregasindu-se in cartea funciara nu poate atinge dreptul meu de proprietate dar as vrea niste sfaturi in cum as putea sa sting acet conflict, mai ales ca "vecinii" sint destul de agresivi si doresc sa ma intimideze.
Ma mai tem si de altfel de hartuieli mai ales ca pentru o perioada (cit ma reculeg financiar) nu am pot sa ma mut direct in el.
As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate sa o somez in mod oficial sa nu imi calce proprietatea (repet, ma astept sa intre sa schimbe cheia, poate chiar usa pentru ca este convinsa ca apartamentul este vindut ei).
Va multumesc anticipat, imi doresc tare mult sa imi recapat linistea.
domna chemati in judecata urgent fostul porprietar pentru evictiune
cautati urgent pt o actiune in revendicare(poate) dupa caz si formulati plangere penala impoytriva celklor care au intrat in casa. faceti plangere penala inclusiv impotriva notarului carare ar fi incheiat contrcatul de vanzare cumpatare cu ceilallti.
sunteti intr-o belea marea mare si numai ajutor specialijat va poate fi de folos.
Formulati urgent plangerea penala si apoi restul dosarelor civile.
si ca o o curiozitate a mea nu inteleg cum ati plecat de la notar fara o cheie de la prepuspusul lacat la poarta casei si nu v-ati deplasat acolo cu fostul vanzator sa va predea casa efeceitv...
plus ca nu stitit ce scrie in acea rezilierere de prpomisiune de vanzare cumparare .....a fost autentificatata, cand a expirat, daca continea vreaun pact in ea,etc...si mai ales daca exista cu adrevarat.
Draga cassy,
Vanzatorul parea de buna credinta, m-a rugat sa ii acord citeva zile sa isi ridice niste lucruri depozitate. Cheia am primit-o ulterior de la agentul imobiliar. Vinzatorul are mai multe afaceri si a fost pea ocupat...Nu aveam cunostinta ca trebuie neaparat proprietarul sa predea personal casa. Poarta care blocheaza accesul e nou instalata, mai mult a pus si alarma.
Vanzatorul a mintit inclusiv la notar in priviinta acestei promisiuni care nu se regaseste in CF, termenul expirase si a fost obtinuta un fel de incheiere care este atacata de individul de la mine din casa. Actele exista, notara are copii dupa ele si intentioneaza sa dea vinzatorul in judecata.
Buna seara
Cum a spus Cassy. Faceti urgent plangere penala la sectia de politie de care apartine imobilul. Mergeti cu 2-3 prieteni la apartament, incercati sa intrati, si daca se ajunge la scandal, sunati la politie. Cand vine politia solicitati sa se incheie proces - verbal (sunt obligati) prin care sa constate starea de fapt. Le veti arata titlul de proprietate si solicitati sa fie consemnate injuriile, etc. la adresa Dvs. Astfel, avand in vedere ca au bruscat-o pe soacra Dvs (au aruncat cu pietre, etc) faceti plangere penala si pentru agresiune. Plangerea o formulati la politie nu la parchet (parchetul trimite la politie sa faca ancheta). In rest, cum a spus si Cassy: dati in judecata vanzatorul pentru evictiune.
Succes si o seara buna tuturor.