avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari - probleme acces in imobil ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari - probleme acces in imobil mostenit

Tatăl meu are certificat de moștenitor pentru apartamentul unei nepoate de sora dar nu poate avea cheia de la apartament, această fiind la președinta asociației de proprietari care nu vrea să o dea pe motiv că știe ea de la vecini ca ar mai exista si alti moștenitori.Nici politia si nici primăria nu intervin, doar o atenționează să dea cheia si ne spun nouă să spargem ușă apartamentului. Președinta asociației de proprietari chiar nu e subordonata niciunei autorități? Aceasta situație durează de 4 luni.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:13, 8 Ianuarie 2017
Prea mult timp pentru o rezolvare simpla!
Solutia deja ati primit-o, spargeti usa si o inlocuiti pe cheltuiala presedintei.
Tatal sa mearga si sa discute amiabil sa i se predea cheia, ii pune in vedere verbal ca toate cheltuielile pentru reparatii si inlocuirea usii se vor solicita pe calea instantei, in instanta presedinta urmand sa justifice nepredarea cheii. Sa ii faca plangere scrisa la politie pentru abuz de incredere.
Daca nu o preda imediat o instiinteaza ca va fi chemata in instanta pentru plata prejudiciului.
Totul trebuie discutat pe un ton calm dar fer.
Dupa care plecati si spargeti usa eventual in prezenta politistului de proximitate (cu toate ca nu este neaparat nevoie din moment ce exista act de proprietate).
Apelati totusi la un profesionist care sa va elibereze o factura pentru deblocare (ii prezentati actul de proprietate adica certificatul de mostenitor).
La discutia cu presedinta ii prezentati si o notificare scrisa pentru predarea cheii (pastrati o copi cu nr de inregistrare), daca refuza o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Nu am inteles in ce conditii a ajuns cheia la presedinta si cui trebuia sa o predea dar nu are importanta, tatal are tot dreptul sa intre in casa.

In final, o intrebare pentru a lamuri situatia, in certificatul de mostenitor ce cota detine tatal dvs, 1/1 sau mai putin?
Daca detine mai putin sa contacteze si pe ceilalti mostrnitori si sa intre toti in casa in acelasi timp.
Nu este necesar sa interveniti atat de brutal incat sa "spargeti "usa
Orice mester poate sa intervina pentru inlocuire yale de asa natura incat sa nu afecteze usa
@cyan a scris
Sa ii faca plangere scrisa la politie pentru abuz de incredere.

Cunoasteti circumstantele in care chieile au ajuns in posesia presedintei de asociatie ?
NCP Art. 238 Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Presedinda a vazut actul de proprietate sau s-a prezentat tatal dvs la dansa si a pretins cheia ,asa pe povesti? Nici eu nu as preda un bun lasat in pastrare de cineva altei persoane numai pe povesti - notificati-o pe presedinta ca la data ... ora ... o sa se prezinte numitul ... legitimat cu ... pt a prelua cheia . La notificare atasati si o copie dupa actul din care rezulta calitatea de mostenitor pe acel apartament .Daca mai sunt si alti mostenitori ,e problema justitiei daca nu se inteleg intre ei . Nu uitati numar de inregistrare sau recomandare datate anterior deschiderii usii .
Usa o poate deschide un meserias care se ocupa de asa ceva .
AnaGratiela a scris:
Tatăl meu are certificat de moștenitor pentru apartamentul

Tatal dumneavoastra sa se prezinte la asociatie cu o copie a certificatului de mostenitor. Legea 230/2007 prevede ca la schimbarea proprietarului, noul proprietar este obligat sa depuna copii ale actelor de proprietate la asociatie.
In acest fel presedintele asociatiei vede clar actul, modifica numele proprietarului in evidenteleasociatiei, pe listele de plata ...
Cat despre chei de la apartament, poate sunt poate nu sunt la cineva, asta nu are importanta. Noul proprietar intra in apartament, se muta, locuieste, inchiriaza... si nu se cramponeaza de o cheie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie dintr-un apartament nelocuit scrichy scrichy Buna ziua Ma confrunt cu o problema si anume: in calitate de administrator la o asociatie,in prezent am o inundatie dintr-un apartament ... (vezi toată discuția)
Apartamentul sigilat de procurori de deasupra mea se inunda mariusblk mariusblk Apartamentul meu cu 3 camere este la etajul 8/8 insa deasupra sunt construite garsoniere ce acopera suprafata bucatariei, baii de servici si a unui dormitor. ... (vezi toată discuția)
Administratorul cu rol in fapt si de presedinte nu repara amortizorul usii blocului cat33 cat33 Administratorul cu rol in fapt si de presedinte (fiind singurul cu salariu din comitet) nu repara amortizorul usii blocului de 8 luni de la prima sesizare pe ... (vezi toată discuția)