avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie dintr-un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie dintr-un apartament nelocuit

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si anume:
in calitate de administrator la o asociatie,in prezent am o inundatie dintr-un apartament nelocuit,proprietarul este in strainatate stabilit.
Nu a lasat nici un telefon sau o persoana de contact din tara,care poate fi abordata in cazuri de urgenta.
Ce se poate face in acest caz,politia nu se implica,locatarii sunt la maxim cu nervii.
Cel mai recent răspuns: scrichy , utilizator 08:47, 18 Iunie 2012
Se intra cu martori, se intocmeste proces verbal, se inlatura defectiunea, se repara usa sparta (sigur va fi mai mica valoarea reparatiei usii decat valoarea stricaciunilor provocate de inundatii). Administratorul unui imobil trebuie sa ia toate masurile ce se impun pentru mentinerea unei stari tehnice corespunzatoare intregului imobil. Aceasta ar fi baza legala. Succes
Doresc un raspuns din partea unui avocat,mai concret,in baza legii,usile sunt doua si metalice la acel apartament.Politia nu se implica in acest caz,mi-au spus sa sparg usa cu 2 martori,iar in cazul cand nu accepta nimeni sa fie martor,ce fac.?
In privinta reparatiei,fondul de reparatii este predat la presedinte,iar cuantumul sumei pentru stricaciuni,ar trebuii aprobat in adunarea generala,care a votat constituirea unui fond de reparatii doar pentru repararea tevilor din bloc.
Eu nu locuiesc in blocul respectiv,orice miscarea a mea,este aprobata de presedinte si cenzor,ei imi spun unde si cum sunt directionate sumele incasate,catre ce furnizori,atat.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
scrichy, utilizator
Atat pe acest forum cat si politia v-au sugerat aceeasi solutie: intrati in apartament fortand usa, cu martori, proces-verbal...
Daca vreti sa va spuna acelasi lucru si un avocat, mai asteptati ca poate va spune sau va invita sa actionati in instanta... Dar intre timp cred ca apa nu o sa se opresca daca-i aratati numarul dosarului.
Temerea dumneavoastra ca "nu accepta nimeni sa fie martor", nu este fondata pentru ca orice asociatie de proprietari are un presedinte si cativa membri in comitet, are o comisie de cenzori, poate un instalator... si-apoi este vecinul imediat de sub acest apartament caruia-i intra apa in casa si nu cred ca va refuza sa participe la inlaturarea avariei.
Fondul de reparatii nu poate fi "predat la presedinte" cum spuneti dumneavoastra. Presedintele nu tine banii la el. Banii asociatiei sunt in banca sau in casieria asociatiei.
Evidenta fondului de reparatii se tine de administrator in registrul de evidenta a FR.
Daca este avarie nu mai discutam de adunare generala si aprobarea fondurilor. Oricine depisteaza avaria, anunta la asociatie pentru a se lua masuri. Administratorul sau oricine altcineva care are acces la robinetele scarii, opreste imediat apa pe toata scara. Se anuta presedintele, se anunta instalatorul, se dau imediat bani din casierie pentru materiale. Instalatorul (ajutat de administrator) cumpara materialele si remediaza urgent avaria. Se da drumul la apa si se intocmeste o situatie de lucrari la care se ataseaza documentele care atesta cheltuielile facute. Se plateste si manopera instalatorului...
Costurile se repartizeaza pe cota indiviza conform legii si se scad din fondul de reparatii sau se afiseaza pe urmatoarea lista de plata, asa cum decide comitetul executiv.
@adriantot
Asta stiam si eu,dar nu e dupa mine,ei au hotarat asa ceva cu fondul de reparatii.
In legatura cu inundatia,s-a oprit apa din subsol.
Cele scrise de dvs,le-am comunicat de mai multa vreme,dar nu hotarasc eu.
Multumesc de raspuns,poate va fi citit si de altcineva de la asociatie.
Toate cele bune.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
scrichy, utilizator
Eu am patit ceva asemanator.
Nu stiam nimic de proprietar, nu mai fusese pe la apartament de cand il cumparase.
S-a intamplat defectiunea. Am strans 3 oameni care au fost martori, am chemat o firma de "desfacut usi", i-a spart yala fara a strica usa, i-a inlocuit yala, a intrat instalatorul, am scris in PV aria de miscare a persoanelor in apartament, respectiv administratorul si instalatorul, am reparat defectiunea, am inchis usa cu yala noua, am sigilat clanta, scriind pe foaia de sigiliu unde isi gaseste cheia. PV a fost semnat de martori, administrator, presedinte si instalator.

Am platit totul cu banii din casa pe baza chitantelor si a facturilor cu manopera a firmei cu desfacutul usii si a instalatorului.
Pe urmatoarea lista am pus in sarcina proprietarului respectiv toate cheltuielile - broasca de la usa si reparatia tevii.

Cand a venit proprietarul cu ocazia vanzarii apartamentului catre un cumparator, a citit pe sigiliu unde gasea cheia, i-am dat-o, i-am prezentat chitantele si facturile de la toata tarasenia, si-a cerut el scuze ca nu lasase niciun numar de telefon de contact, a platit ce avea sa plateasca si ....gata, am incheiat povestea.

Sugerati-le domnilor de la dv. din asociatie sa citeasca acest topic. Poate intamplarile si sugestiile noastre ii fac sa treaca la actiune rapida si sa nu astepte sfarsitul lumii care le va rezolva pe toate in malaxorul Judecatii de Apoi..... :))

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecin ce nu poate fi contactat zurlex zurlex Am fost inundat in 17.01 de un vecin ce locuieste langa mine, deasupra. Bucatariile au teava comuna fiind perete in perete, inundatia provenind din bucatarie. ... (vezi toată discuția)
Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Apartamentul sigilat de procurori de deasupra mea se inunda mariusblk mariusblk Apartamentul meu cu 3 camere este la etajul 8/8 insa deasupra sunt construite garsoniere ce acopera suprafata bucatariei, baii de servici si a unui dormitor. ... (vezi toată discuția)