avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie dintr-un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie dintr-un apartament nelocuit

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si anume:
in calitate de administrator la o asociatie,in prezent am o inundatie dintr-un apartament nelocuit,proprietarul este in strainatate stabilit.
Nu a lasat nici un telefon sau o persoana de contact din tara,care poate fi abordata in cazuri de urgenta.
Ce se poate face in acest caz,politia nu se implica,locatarii sunt la maxim cu nervii.
Cel mai recent răspuns: scrichy , utilizator 08:47, 18 Iunie 2012
@elga50
Buna ziua,
proprietarul in cauza a fost atentionat de fostul chirias aseara.
Fostul chirias a venit intamplator sa verifce cutia postala,de unde mai avea inca cheia de la cutie,ca ii mai vin scrisori pe adresa apart.unde a stat si a zis ca da telefon la proprietar.
A sunat proprietarul din SUA,azi noapte,pe presedinte,negand inundatia din apartamentul lui,ba chiar a amenintat-o ca o da in judecata.
Am reusit eu insa sa vorbesc cu el, m-a sunat sa ceara detalii,a spus ca va trimite cheile avocatului lui din Romania,prin curierat rapid,asteptam.
O zi frumoasa la toata lumea,eu mai astept #-o
Buna dimineata,nu a trimis cheia,a venit el personal,insotit de avocatul sau.
Inundatia nu era de la el,cum initial,a crezut,d-na presedinte,era de la apartamentul cu un etaj mai sus,aveau sparta sub baie o teava.
Pentru ca s-a constatat,ca a venit,degeaba,a amenintat ca da in judecata,pentru recuperarea banilor biletelor de avion.
Am fost chemata de d-na presedinte,sa vin la bloc,sambata seara,dar eu deja eram plecata la rude,care imi pregatisera o surpriza de ziua mea,pentru duminica 10.06.2012.
Primisem initial si un mesaj pe mobil,in care mi se comunicare ca situatia e ok.
Duminica a fost chemata din nou,in urma discutiilor avute.
Eu la asociatie am un contract,tip conventie civila,cu functia contabil,2 ore pe saptamana.
Si daca spargeam usa,cum a dorit d-na presedinte,m-ar fi dat pe mine in judecata,chiar a precizat proprietarul asta la telefon.
In urma acestor probleme,d-na presedinte abordeaza acum o alta atitudine fata de mine.
Mi-a intocmit si fisa postului,in care sunt trecute atributiile administratorului ,contabilului, casierului si mi-a afisat nr. de telefon in avizier,ca locatarii sa ia legatura cu mine si sa nu mai apeleze la dansa.
Precizez ca nu am specimen de semnatura la banca,unde are cont asociatia,iar fondul de reparatii a fost predat la presedinte cu aceptul cenzorei.
In banca erau bani,nu cunosc suma,care au fost scosi de catre presedinte si s-au montat corpuri de iluminat noi pe scara blocului,restul de bani,sunt pe numele presedintei intr-o banca si poate si partea de fond de reparatii care ar fi ramas.
Am intrebat de ce nu platesc la furnizori din banii din contul asociatiei,fostul administrator a facut asta,fiind multe restante,a fost silit sa-si dea demisia.
Raspunsul a fost ,ca suma din contul asociatiei reprezinta banii recuperati in urma unui prejudiciu de la un alt administrator de acum cativa ani si reprezinta suma provenita din actualizare coeficient inflatie si nu sunt pentru plati la furnizori.
Astept pareri din partea dvs.
Scuzati pledoaria,oricum in prezent starea mea sufleteasca s-a schimbat,nu cred ca cineva poate lucra in conditiile astea.










Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
scrichy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecin ce nu poate fi contactat zurlex zurlex Am fost inundat in 17.01 de un vecin ce locuieste langa mine, deasupra. Bucatariile au teava comuna fiind perete in perete, inundatia provenind din bucatarie. ... (vezi toată discuția)
Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Apartamentul sigilat de procurori de deasupra mea se inunda mariusblk mariusblk Apartamentul meu cu 3 camere este la etajul 8/8 insa deasupra sunt construite garsoniere ce acopera suprafata bucatariei, baii de servici si a unui dormitor. ... (vezi toată discuția)