avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema instalatie comuna - vecin lipsa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema instalatie comuna - vecin lipsa

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul plateste in avans cheltuielile, deci de negasit); la baie, pe plafon pata apa, posibila o defetioune la partea comuna sau chiar la vecin.

Cum pot sa oblig presedintele asociatie sa ia masuri pentru repararea defectiunii la instalatie?

E vreun art din legea 230/2007 da dreptul asociatiei sa intre in apartamentul vecinului in lipsa lui?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:07, 18 August 2014
De obicei, persoanele aflate in situatia vecinului de deasupra dvs. lasa in grija unui cunoscut, a unei rude, etc., apartamentul sau, asa ca, cumva speranta rezolvarii problemei sta tot la as. de proprietari deoarece, in cele mai multe cazuri, cei de la asociatie cunosc persoanele de legatura pentru astfel de apartamente.
Zic si eu, mai vorbiti cu administratorul, cu presedintele despre aceasta posibilitate de a intra in acel apartament. Restul este mult mai usor de rezolvat.
Succes!
Aveti dreptate in legatura cu aceasta posibilitate. Din pacate am incercat, deja a trecut o luna. Si acea "cunostinta" nu e de gasit (nu e in localitate, nr de telefon schimbat).

A trecut prea mult timp. Imi trebuie argumete legale sa oblig asociatia sa intervina.
Atunci o solutie „finala” ar fi oprirea totala a furnizarii apei pe coloana repectivului apartament. Sigur, se va creea presiune pe as. prop. care o sa incerece sa gaseasca metode de a patrunde in apartamentul cu pricina in vederea constatarii si remedierii defectiunii.
Trebuie sa verificati daca si la apartamentul situat la etajul superior vecinului de deasupra se constata pierderi/scurgeri de apa. Am intalnit cazuri in care defectiunea era mult mai sus...
In aceste cazuri proprietarii plecati din apartament pe o perioada mai mare de timp, dau dovada de indolenta si responsabilitate. Traind la bloc, oricand se poate intampla o „neprevazuta” si atunci ce faci, intri in casa pe geam? Nu este corect din partea acestora, adica trebuie lasata o persoana de legatura care chiar daca nu raspunde in secunda doi la solicitarea asociatiei, poate totusi rezolva situatia. Asta e!
E vreun art din legea 230/2007 da dreptul asociatiei sa intre in apartamentul vecinului in lipsa lui?
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada accesul in proprietate fara acordul si in lipsa proprietarului sau a tertilor mandatati de catre acesta
Am avut o situatie de inundatie pe timpul noptii ,la sfarsit de saptamana ,pe o scara cu multe apartamente inchiriate
Pentru inspectarea instalatiei parte comuna in vederea remedierii,a fost necesar acordul locatarilor=proprietari/chirias
La un apartament inchiriat ,unde chiriasul era plecat din tara, desi exista acordul verbal al proprietarului,nici macar politia nu a acceptat sa participe la actiunea de patrundere in proprietate
Tonyde a scris:
E vreun art din legea 230/2007 da dreptul asociatiei sa intre in apartamentul vecinului in lipsa lui?

Da, exista gestiunea de afaceri, adica faptul juridic licit, reglementata de codul civil. Intrati cu martori in apartament, platiti instalatorul, rezolvati problema si apoi cereti banii de la proprietar, totul perfect legal. (mare grija insa la ... amanunte)

Alte discuții în legătură

Apartamentul sigilat de procurori de deasupra mea se inunda mariusblk mariusblk Apartamentul meu cu 3 camere este la etajul 8/8 insa deasupra sunt construite garsoniere ce acopera suprafata bucatariei, baii de servici si a unui dormitor. ... (vezi toată discuția)
Cum conving un vecin sa-si repare instalatia? crispo11 crispo11 Buna ziua. Tatalui meu ii curge apa pe tavan in baie de la vecinul de deasupra si nu reuseste sa-l determine pe acesta sa repare. Vecinul a inchiriat ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul de deasupra mirelvv mirelvv Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita ... (vezi toată discuția)