avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum conving un vecin sa-si repare instalatia?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum conving un vecin sa-si repare instalatia?

Buna ziua. Tatalui meu ii curge apa pe tavan in baie de la vecinul de deasupra si nu reuseste sa-l determine pe acesta sa repare. Vecinul a inchiriat apartamentul si dupa ce tot a tergiversat cu promisiuni neonorate chemarea unui instalator, acum nu mai raspunde la telefon. Administratia blocului cunoaste situatia dar nu se implica. Care este calea de urmat ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:45, 14 Decembrie 2018
Buna ziua.
Tatal dvs., daca dansul este proprietarul, sa cheme presedintele si un membru al comitetului sa constate pagubele, sub forma de proces verbal semnat de toti trei.
Dupa asta poate trimite o notificare proprietarului, impreuna cu o copie dupa acest proces verbal, in care sa i dea* un termen de 3 zile pentru remedierea problemei daca nu se adreseaza instantei si v-a plati si cheltuieli de judecata...
Consider ca aceasta notificare o puteti pune chiar dvs. in cutia postala a vecinului dar la fel, pe baza de pv. semnat de presedinte si un alt martor care sa ateste asta...
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de a chema asociatia sa se constate pagubele,este obligatoriu necesar sa se identifice statutul instalatiei unde exista defectiunea
Nu inseamna ca daca curge apa de la vecin obligatoiiu acesta este vinovat
Sunt situatii functie de solutia tehnica de alimentare si evacuare ape reziduale in care defectiunea este fie la instalatia comuna si raspunde asociatia de proprietrai fie la instalatia individuala si raspunde proprietarul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie de la vecini marinica71 marinica71 locuiesc la bloc la et 1 din 4.vecinul meu de deasupra are instalatia de apa stricata si tavanul meu este umed si a incaput sa cada bucati din el.acelasi lucru ... (vezi toată discuția)
Inundatii repetate MatesLoredana MatesLoredana Avem o problema legata de inundatii repetate, inca de cand ne-am mutat (1998), si care in ultimel 3-4 luni s-au agravat, fara ca vecinul sa ia ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)