Am fost inundat in 17.01 de un vecin ce locuieste langa mine, deasupra. Bucatariile au teava comuna fiind perete in perete, inundatia provenind din bucatarie.
Vecinul nu e de gasit. Numar de contact a lasat doar a parintilor la administratorul blocului (la intretinere) dar si acest telefon este inchis. Proprietarii sunt plecati din tara. Am incercat dupa nume si pe facebook sa gasesc dar nu am reusit.
Am sunat si ieri la fel, telefonul inchis. Am lasat mesaje.
Apa pe coloana este de atunci oprita, locatarii incep sa fie frustrati de situatie.
Ce putem face legal? Putem sparge usa vecinului absent in acest caz neputand fi contactat? Cat sa asteptam? Daca ar fi incendiu, pompierii nu ar intreba daca pot sparge usa, dar in caz de inundatie cum se intervine?
Daca nu reusiti sa contactati parintii proprietarului sau pe proprietar atunci comitetul executiv se intruneste intr-un comandament de urgenta si ia decizia intrarii in apartament prin apelarea la un meserias in deblocari usi si alt meserias pentru reparare instalatie. Se intra in mod organizat doar in zona care necesita reparatii, faceti ceva poze sa nu aiba impresia oamenii ca le-a fost cotrobait prin apartament. La reparatii sa asiste cineva din comitet, presedintele, administratorul. la plecare schimba yala, pun un sigiliu si un bilet unde gasesc cheile noi, yala veche (poate o refoloseste) si factura cu deblocarea si eventual cea cu reparatia daca este vorba despre o defectiune in instalatia proprietate individuala.