avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate intra intr-un apartament daca nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate intra intr-un apartament daca nu cunoastem proprietarul?

Buna ziua. M-am lovit de urmatoarea speta: intr-un anumit bloc s-a facut verificarea la gaze si intr-unul dintre apartamente nu se poate intra pentru ca proprietarul este plecat si nu stim unde. in acest apartament exista scurgeri de gaze si tot blocul are gazele inchise de 2 saptamani. Ce se poate face?
Ar trebui sa obtinem o ordonanta presedentiala pe obligatia de a face pentru a putea sa patrundem in apartament?
Cum se poate face, va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: nicusofia , utilizator 13:24, 21 Noiembrie 2012
Daca nu aveti nicio sansa de a lua legatura cu el (telefon, email, rude prieteni etc.), atunci formati o comisie din membrii comitetului executiv, poate si vecini de pe palier, chemati o firma de deblocari usi, spargeti yala, instalatorul de la gaze sa intre in bucatarie sa repare locul, inlocuiti yala cu alta, incuiati apartamentul, sigilati cu o banda de hartie pe care scrieti la cine se afla cheia, faceti un PV cu toata desfasurarea actiunii, inclusiv descrierea zonei in care s-a lucrat, puneti martorii sa semneze PV.....si cam atat.

Cand va veni proprietarul ii veti da cheile de la yala si ii veti arata PV.....

....si ii veti cere ca pe viitor sa lase un numar de telefon sau adresa email pentru a putea comunica cu el.
Garanteaza cineva ca nu dispar lucruri din casa? Chiar asa, intram noi vecinii in casa omului drept pedeapsa ca nu si-a lasat numarul de telefon? Si daca nu vine de acolo mirosul de gaze? La politie ati fost? La politia locala macar?
am fost dar nu se baga pentru ca este violare de domiciliu eu ma gandeam sa deschidem un proces pe obligatia de a face si sa obtinem o ordonanta presedentiala dar nu stiu cum ca am inteles ca ordonanta presedentiala se poate obtine doar daca este un litigiu pe fond...
Noi am procedat asa deoarece era un defect la instalatia de apa.
Credeti ca am fi tinut o coloana de apartamente fara apa numai pentru ca nu stiam de proprietar?
Asta e problema lui ca nu a lasat nici urma de luat contactul cu el atata timp cat prin apartamentul lui trec elemente ale proprietatii comune.

Ce intrebare e asta, "daca ii dispar lucruri din casa"? Nu sunt atatia oameni de fata?
Usa ramane deschisa, intra numai instalatorul, repara ce are de reparat, iese din casa si se incuie usa. Cine sa-i fure omului lucruri din casa si cum cu atata lume de fata?

Daca nu vreti sa "va bagati", atunci stati cu scurgerea de gaze sa sariti in aer cu totii, asteptand sa obtineti ordonanta presedentiala.
Conducerea unei asociatii inseamna si asumarea raspunderii.

Mai interesati-va. Asta a fost sugestia mea bazata pe experienta pe exact aceasta speta.
Proprietarul nu a avut nimic de zis, in cazul meu, ba dimpotriva, si-a cerut scuze.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
elga50, moderator
Si la ceea ce va sfatuit @elga50, care sigur este cea mai buna si rapida solutie, cred ca ar fi bine sa faceti o copie dupa chitantele cu toate cheltuielile pe care sa o lasati proprietarului pe masa, ca sa realizeze ca traieste intr-un condominiu si are si obligatii.

Alte discuții în legătură

Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)
Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecin ce nu poate fi contactat zurlex zurlex Am fost inundat in 17.01 de un vecin ce locuieste langa mine, deasupra. Bucatariile au teava comuna fiind perete in perete, inundatia provenind din bucatarie. ... (vezi toată discuția)