avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin plecat - instalatie apa defecta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin plecat - instalatie apa defecta

catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ?
eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am intors zilele trecute am constatat ca peretii sunt uzi si patati.
vecinul de deasupra a plecat si el in strainatate si a lasat cheia unui prieten care nu mai trece pe la apartament.
am fost la asociatie insa administratorul mi-a zis ca nu poate face nimic si sa merg eu sa-i sparg usa vecinului ,sa repar tevile sa-i inlocuiesc yala si apoi sa ma indrept impotriva vecinului cu suma de bani cheltuita.
eu nu sunt de acord in ideea ca eu consider ca as savarsi infractiunea de violare de domiciliu ?
voi ce ma sfatuiti ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:57, 8 August 2010
Actiune in instanta!!!!!Un expert va evalua daunele si numai asfel veti avea castig de cauza in mod legal.
Nu este violare de domiciliu,dar nu intrati pt.ca ati putea avea probleme,totusi.Luati legatura cu prietenul sau,si incercati sa l contactati telefonic pe vecin.
Pentru a fi sigur ca nu aveti probleme solicitati instantei ca pe cale de ordonanta presedintiala sa va autorizeze accesul in locuinta vecinului pentru a efectua reparatiile necesare.
Ordonanta presedentiala poate fi promovata doar daca exista actiune civila pe rol in acest sens.
Cu sprijinul vecinilor si a celor din conducerea asociatiei incercati sa luati legatura cu proprietarul de deasupra dv. Poate telefonic sa va dea o solutie, sa trimita pe cinva cu cheia, sa apeleze la o ruda care sa forteze usa, sau poate sa va intelegeti sa-i fortati dv usa.
Daca aceste incercari nu va ajuta, vorbiti cu vecinii si cei din conducerea asociatiei, faceti o comisie si fotati usa. Faceti reparatia, schimbati yalla. Toata aceasta actiune consemnati-o intr-un proces vebal la asociatie semnat de cei care participa la aceasta. Sigilati cheile noi intr-un plic si asteptati proprietarul.
Cand o sa apara vecinul, o sa-i explicati situatia. In functie de avaria care se constata in casa, costurile vor fi trecute in lista ca datorie a vecinului absent (daca este la instalatia proprie) sau se va repartiza tuturor proprietarilor (daca este instalatia comuna).

Alte discuții în legătură

Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)