avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligarea repararii scurgerii stricate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligarea repararii scurgerii stricate

Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat la baia de servici si a zidit cele 2 guri de acces la tevi aflate initial pe coloana.
De luni de zile cand cei de la 4 fac baie sau merg la wc, o parte din apa scursa curge pe coloana in jos ... nu va descriu mirosurile si umezeala care se face in baie.
Reparatiile ar trebui facute de la apartamentul de la etajul 3 doar ca proprietarul refuza sa-i lase.

Se poate face ceva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:26, 29 Iulie 2011
Este necesara interventia as. prop. pentru a-l determina pe prop. de la et. 3 sa aduca instalatia de scurgere asa cum a fost initial (sigur a facut interventia fara aprobarea as. prop.). Daca proprietarul refuza refacerea instalatiei comune asa cum a fost proiectata si construita, alta cale nu exista decat instanta care il va obliga sa faca acest lucru, eventual sa plateasca si niste daune interese - daca este cazul!
Succes!
Multumesc de raspunsul rapid.
Cred ca nu m-am facut inteles pe deplin. Proprietarul de la et. 3 nu are nici o vina in defectiune, el nu a modificat instalatia de scurgere, ci doar s-a "debransat" renuntand la baie si a zidit accesul la coloana. De vina pentru scurgere sunt cei de la etajul 4, care ar vrea sa repare, doar ca nu pot pentru ca reparatiile ar trebui facute de la etajul 3 unde nu li se permite accesul.

Pe cine ar trebui sa chem in instanta pe cel de la 4 care are defectiunea sau pe cel de la 3 care impiedica accesul al coloana?

Multumesc

PS: Intr-o poveste anterioara in care mi-a curs apa 3 saptamani pe perete si tavan in bucatarie .. dupa ce s-a reparat defectiunea ... in urma interventiei politiei, Administratoarea mi-a zis ca mi s-a parut ca a fost o defectiune, ca eu sunt devina pentru ca apa curgea si ca sunt cu capul in nori, sa-mi vad de treaba ... asa ca cu asociatia ... slabe sanse
Uneori, utilizatorii expun niste probleme la care nu stii cum sa raspunzi.... :)
Ce se poate spune daca in mod real exista o persoana care e administratora si care ii spune unui om ca i se pare ca ii curge apa pe pereti dupa ce s-a facut reparatia? Ramai pe ganduri?

In mod normal asociatia ar trebui sa-l sileasca pe vecinul de la 3 sa refaca peretele care duce la instalatie la forma initiala, fie si in instanta, pentru ca acea portiune este proprietate comuna si omul a modificat proprietatea comuna fara acordul asociatiei.
Dar ce pretentii poti avea de la o asociatie care are o administratora de halul acela?
Categoric vecinul de la 3 trebuie sa dea voie sa se repare instalatia. Ca i se sparge peretele asta deja nu mai este treaba dv. Pe acela trebuie sa-l chemati in instanta, desi inca o data o spun, aceasta problema trebuie rezolvata in toate felurile sau in orice fel de catre asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste in cazul unei defecțiuni la coloana de apa ? Livingston Livingston Buna ziua ! Va prezint o situație : coloana de apa ( baie ) s-a fisurat , ( bănuim )între etajul 3 si 4. Cand propietarul de la Et. 4 folosește toaleta , ... (vezi toată discuția)
Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ? theodora_58 theodora_58 Buna ziua, Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)