avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava scurgere apa WC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava scurgere apa WC

Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , 1 si parter si imi spun ca peretii din baie li s-au udat de si ca teava de scurgere a apei de la WC este sparta si sa rezolv eu problema.Vecinul de la 3 vine cateva zile pe an dar am reusit si am aflat cine are grija de apartamentul lui si se pare ca si la el este ud peretele.Eu am verificat teava de scurgere de la mine si este in stare buna pana intra in apartamentul de dedesupt , deci nu este sparta in zona apartamentului meu., probabil este intre mine si cel de la 3.Acum intrebarea mea este : cine trebuie sa repare problema tinand cont ca teava e buna in apartamentul meu si ca e folosita de toate cele 4 apartemente ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:22, 8 Septembrie 2014
NUmai dupa ce un instalator va constata,in prezenta administratorului , motivul inundatiei , se poate stabili cine va suporta prejudiciul . Daca este o coloana comuna, va suporta asociatia.
coloana comuna este doar cea pluviala....cea de la "wc" , apartine celor care o folosesc .
dupa cum ati spus mai sus , instalatorul va constata unde este defectul , si va arata cu degetul cauza avariei ....
in opinia mea , sigur a cedat vreo garnitura de etanseitate , care costa 2-3 lei + manopera de inlocuire ...
separatistul a scris:


..cea de la "wc" , apartine celor care o folosesc .


in opinia mea , sigur a cedat vreo garnitura de etanseitate , care costa 2-3 lei + manopera de inlocuire ...

Nu este regula general valabila ca teava d ela "wc"apartine celor acre o folosesc
Chiar daca este vorba numai despre o garnitura de etenseitate,problema esentiala o constituie sa se identifice concret sursa ,de vreme ce la etajul 4 nu este pierdere apa ,nu este perete ud,pe cand apartamentele situate la etajele inferioare au peretele ud
Exista o instalatie comuna a intregului imobil de locuit care de la T-ul de intrare in fiecare apartament devine parte individuala
In cazul mentionat de initiatorul topicului ,fara concluziile unui instalator autorizat este hazardat a emite raspuns
Sesizati oficial problema presedintelui de asociatie care detine dispozitiile L nr 230/2007
Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare sau sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.



coloana de la wc , am spus ca apartine celor care o folosesc , in sensul ca ei trebuie sa o si ingrijeasca...
daca se asteapta comisie...expertixa...aprobari...etc...etc...si apoi sa plateasca asociatia reparatia tevii...sa ma scuzati , este absurd.
ok , se poate contacta proprietarul , care trebuie sa vina si el la fata locului...si se constat problema in fata tuturor.
ceea ce incercati sa explicati cu copy/paste acela , se refera la o inundatie grava , nu doar la acest deranj....si doar pentru atat , nu cred ca se poate forta intrarea in proprietatea unui om , ca o dati in partea cealalta...si este mai urat decat o udatura pe perete.
@separatistul
Pe acest forum se discuta in limite decente si cu respectarea regulamentului forumului
daca se asteapta comisie...expertixa...aprobari...etc...etc...si apoi sa plateasca asociatia reparatia tevii...sa ma scuzati , este absurd.

Daca tot apreciati ca este absurd respectarea dispozitiei in vigoare ,dv aveti certitudine unde se afla deficienta?
Daca deficienta este pe parte comuna ,legea in vigoare precizeaza ca proprietarul nu poate interveni fara aprobarea asociatiei de proprietari
Probabil ca dv nu v-ati confruntat cu proprietari care nu au acceptat spargerea spatiului prin care traverseaza instalatia comuna alimentare cu apa si scurgerea ...
Acel copy paste reprezinta dispozitia in vigoare care guverneaza activitatea asociatiilor de proprietari si care trebuie respectata ca atare
Dispozitia in vigoare nu prevede obligativitatea permiterii accesului conditionat de gravitatea inundatiei,care poate sa fie grava la proprietarul care nu detine placat peretele cu faianta=
efectul de perete ud, si poate sa nu se vada la proprietarul care detine peretele placat cu faianta...

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ? theodora_58 theodora_58 Buna ziua, Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)