avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conducta de scurgere a apei menajere din baie este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ?

Buna ziua,
Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si cea din baia de la et. 2 curge apa. Am adus un instalator care a pozat in interiorul mascarii si a vazut o fisura pe o lungime de cca. 1 m. Mi-a propus sa-mi demolez mascarea ziduta,sa inlocuiesc toata teava de pe nivelul meu,sa nu o peticesc ca s-ar putea ca in timp sa-mi fisureze cea ramasa (teava fiind din fonta) si sa-mi zidesc inapoi mascarea si bineinteles sa o faiantez asa cum a fost inainte. Ptr.ca faianta este pana in tavan, si mascarea este zidita, costul estimativ al lucrarii este de 1200 lei. Vecinii nu vor sa ma despagubeasca si sa ma ajute in nici un fel, vin doar cu sugestii evident deplasate si cu conditia de a-mi aduce ei meseriasii lor. Asociatia de locatari nu se implica in nici un fel.
Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a-mi recupera cheltuielile facute ?
Cu multumiri
Camelia
Cel mai recent răspuns: theodora_58 , utilizator 19:14, 20 Septembrie 2013
Coloana de scurgere se inlocuieste de catre asociatie, aceasta fiind proprietate comuna, dar reparatia din casa o suportati dumneavoastra (zidit, zugravit, faianta, etc), pentru ca acele nise prin care trec coloanele de apa si scurgerile au fost prevazute din constructie cu o masca din lemn care era usor de dat la o parte si de reparat.
Dar va sfatuiesc daca tot spargeti, atunci sa vorbiti cu cei din asociatie sa inlocuiasca si coloanele de apa calda si rece pe acea portiune pentru a nu fi nevoita sa mai spargeti peste cateva luni, daca cea de scurgere este fisurata, banuiesc ca si cele de apa nu stau mai bine.
Instalatia verticala repreznta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie ca in interesul general al proprietarilor sa se implice concret in solutionare
Multumesc ptr. raspunsul prompt, totodata doresc sa mentionez ca apartamentul in care locuiesc are baia prevazuta din constructie cu mascarea zidita prevazuta cu o nisa doar ptr. inchiderea si deschiderea robinetilor Eu am facut doar celelalte imbunatatiri ( faianta, etc...).
Considerati ca si in aceasta situatie cheltuielile interioare trebuie sa le suport numai eu ?
Cu multumiri
Camelia
Da,c/v refacere aspect interior in proprietate ,va revine in exclusivitate
Asociatia trebuie sa va refaca masca zidita, dupa ce repara teava, dar faianta si ce ati mai adauagat dumneavoastra va privesc.

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste in cazul unei defecțiuni la coloana de apa ? Livingston Livingston Buna ziua ! Va prezint o situație : coloana de apa ( baie ) s-a fisurat , ( bănuim )între etajul 3 si 4. Cand propietarul de la Et. 4 folosește toaleta , ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)