avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin plecat - instalatie apa defecta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin plecat - instalatie apa defecta

catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ?
eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am intors zilele trecute am constatat ca peretii sunt uzi si patati.
vecinul de deasupra a plecat si el in strainatate si a lasat cheia unui prieten care nu mai trece pe la apartament.
am fost la asociatie insa administratorul mi-a zis ca nu poate face nimic si sa merg eu sa-i sparg usa vecinului ,sa repar tevile sa-i inlocuiesc yala si apoi sa ma indrept impotriva vecinului cu suma de bani cheltuita.
eu nu sunt de acord in ideea ca eu consider ca as savarsi infractiunea de violare de domiciliu ?
voi ce ma sfatuiti ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:57, 8 August 2010
andymaurul a scris:

Ordonanta presedentiala poate fi promovata doar daca exista actiune civila pe rol in acest sens.



Sper ca imi veti permite sa nu fiu de acord cu opinia dumneavoastra. A se vedea conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala.
Neaparat sa mai fie prezente si alte persoane in momentul cand se efectueaza reparatiile, administratorul blocului in special, carora sa le atrageti atentia ca sunt prezente tocmai pentru a nu apare discutii daca proprietarul ar avea de gand sa va reclama ca i-au disparut lucruri din locuinta. Procedura explicata de d-l adriantot este cea mai convenabila si rapida pentru situatia dvs. Mult succes!
Eu sunt de parere, pe care de altfel am mai scris-o in cateva topicuri cu aceeasi tema, ca spargerea usii este pur si simplu violare de domiciliu indiferent cati martori ar fi.

In acest caz am spus ca se poate face o lucrare de by-pass pe instalatia de apa, ocolind apartamentul vecinului plecat, astfel incat apartamentul lui sa fie scos din circuitul apei.

Cand vine acasa se poate rezolva problema lui, bineinteles platind tot ce tine de aceasta lucrare by-pass si inapoi la instalatia initiala.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
elga50, moderator
De acord si cu solutia de by-pass daca este posibil si convenabil din punct de vedere tehnic, financiar, al confortului si utilitatii.
Depinde pe unde trece conducta sparta, daca este comuna sau este cea personala, a apartamentului, daca este conducta de alimentare sau coloane de scurgere.
Adica mi se pare o munca enorma si un disconfort maxim sa taiem conducta de scurgere groasa de 100 mm diametru de la etajul 6 la care este cuplat WC-ul apartamentului, sa o scoatem 10 metri din baie pana la usa de la intrarea in apartament, sa o ducem pe casa scarii pana la etajul 4 (trecand pe la usa apartamentului de la etajul 5 - cel cu defectiunea), sa intram cu aceasta conducta pe usa apartamentului de la 4 si sa ducem 10 metri de coloana de scurgere in baia acestuia. Toata aceasta operatie spargand pereti si plasand coloana in asa fel sa nu calcam pe ea, sa putem inchide si deschide usile.... Nu mai zic de faptul ca cel de la 6 trebuie sa-si inalte WC-ul pentru a incapea conducta de scurgere sub el si va fi greu de crezut sa tragand apa o sa mai duca mizeria prin cadere din moment ce conducta este orizontala cativa merti si nu oblic sau vertical asa cum este firesc.
Cam aceleasi necazuri si cu instalatia de alimentare cu apa cu diferenta ca aceste conducte sunt mai subtiri.
Iar culmea ironiei ar fi ca dupa ce facem o asemenea lucrare sa constatam ca nu aceea era coloana, ci alta de alaturi, pentru ca nu am intrat in apartamentul cu pricina sa vedem unde-i avaria, plecand doar de la observatia ca la etajul 4 curge apa de la etajul 5.
Pai lucrarea presupune inainte de toate sa se asigure ca e vorba de defectiune in apartamentul celui plecat in strainatate.

Tevile sunt deobicei plasate in acele nise speciale pentru tevi. Acolo se poate face deconectarea apartamentelor de deasupra si de dedesuptul apartamentuui cu pricina si introducerea unei noi tevi, langa cea veche de care se leaga cele doua apartamente de sus si de jos.

Sigur ca lucrarea este dificila, dar se evita intrarea prin forta intr-un apartament fara mandat.
Daca exista mandat atunci, da, se poate face reparatia chiar in acel apartament.

Daca nu exista nise pentru tevi si ele sunt incastrate in zid, ca la unele blocuri vechi, atunci lucrarea de by-pass nu merita facuta si trebuie cautat, cu toate dificultatile de rigoare, o cale legala de intrare in apartament.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Inundat de catre vecina de desupra mea. florinm58 florinm58 Locuiesc intr-un bloc de cand m-am nascut de 58 ani ,de-a lungul timpului au fost diverse probleme intre vecini si din cate stiu cam toate si-au gasit ... (vezi toată discuția)