avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate intra intr-un apartament daca nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate intra intr-un apartament daca nu cunoastem proprietarul?

Buna ziua. M-am lovit de urmatoarea speta: intr-un anumit bloc s-a facut verificarea la gaze si intr-unul dintre apartamente nu se poate intra pentru ca proprietarul este plecat si nu stim unde. in acest apartament exista scurgeri de gaze si tot blocul are gazele inchise de 2 saptamani. Ce se poate face?
Ar trebui sa obtinem o ordonanta presedentiala pe obligatia de a face pentru a putea sa patrundem in apartament?
Cum se poate face, va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: nicusofia , utilizator 13:24, 21 Noiembrie 2012
Daca procedati cum v-a spus "elga50" NU ESTE INFRACTIUNE. Codul penal stabileste ca este infractiune fapta savarsita CU VINOVATIE, ori dvs. nu intrati "cu vinovatie", ci pentru ca trebuie/aveti dreptul sa va protejati proprietatea, fata de o previzibila/nedorita explozie. In plus, nu cauzati un prejudiciu, ci dimportiva, reparati instalatia omului! Desigur, va trebui sa reparati yala si sa va asigurati ca nu "dispare" nimic. Si tot "desigur", veti cere ulterior proprietarului sa suporte toate cheltuielile ...
Politia nu intra in apartament pentru ca poate fi considerata violare de domiciliu, in schimb vecinii pe baza unei comisii create pot intra si nu mai este infractiune. Interesant !
Ati patit-o ca in povestea lui Creanga, cu drobul de sare!
Vedeti si prev. HG 1588/2007, art.12. B. Obligatii, pct. b).
@elga50 v-a indicat si o metoda practica de a rezolva problema, insa, observati, de aici de pe forum, nu se poate mai mult.
Eventual stati cu gazele oprite, pana vine vecinul dvs. acasa - de fapt singura solutie, daca nu vreti sa va implicati. Politia, ca si armata: jumatate defecta, jumatate inamica - nu contati ca va puneti sperante desarte. Speranta este in voi, vecinii cetateanului ”absent”.
Succes!
Va multumesc pentru sfaturi am rezolvat problema exact cum m-ati sfatuit dumneavoasta Adam Grecu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin plecat - instalatie apa defecta doberv doberv catre cine ma indrept si cu ce actiune daca vecinul de deasupra m-a inundat si mi s-au stricat peretii ? eu am fost plecat din tara 6 luni iar cand m-am ... (vezi toată discuția)
Problema instalatie comuna - vecin lipsa Tonyde Tonyde Buna ziua. Am urmatoarea problema: presedinte asociatie pasiv si neinteresat; vecinul de deasupra e plecat din tara (plecat de 6 ani - o data pe an vecinul ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecin ce nu poate fi contactat zurlex zurlex Am fost inundat in 17.01 de un vecin ce locuieste langa mine, deasupra. Bucatariile au teava comuna fiind perete in perete, inundatia provenind din bucatarie. ... (vezi toată discuția)