avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Alex5566

Activitate Alex5566

Multumesc foarte mult pentru confirmare. Am fost in aceeasi situatie si in urma cu cativa ani, am declarat veniturile din chirie la administratia financiara dar ulterior nu am primit nicio decizie de plata legata de cei 5,5% CASS, doar cea legata de impozitul pe venit.
Conteaza ca am fost plecata din tara in perioada respectiva? Exista vreo solutie pentru a evita aceasta plata aditionala, fiind in situatia de a nu avea o ocupatie in tara sau in strainanate? Multumesc anticipat!
PS plata de catre mine a asigurarilor de sanatate ca persoana fara venit se ridica la o alta suma decat 5,5 % din chirie, poate asta e o solutie...
Mi s-a atras atentia la un moment dat, de catre o angajata a Casei Nationale de Sanatate ca in situatia mea, adica fiind plecata din tara dar avand inchiriat un apartament, ca pe langa impozitul respectiv pe venitul din chirie trebuie sa plates aditional un procent, parca 5,5 % din chirie pentru ca sunt persoana fara venit. Am fost plecata din tara si mai demult, nu am lucrat in aceea perioada, dar asa am aflat ca trebuie platit si CAS . Pana acum nu mi-a cerut nimeni sa fac aceasta plata, dar fiind acum iar in aceeasi situatie, rog mult pe cei care stiu , sa imi spuna daca este corect ca trebuie sa fac o plata suplimentara catre CAS.
Multumesc!
nu exista condica, dar am lucrat 8 ore pe zi.
In 2009 am incheiat in contract cu o firma angajatoare . initial am lucrat 4 ore/zi si ca atare am facut un contract pe 4 ore care a fost inregistrat la itm. la 1 luna dupa am inceput sa lucrez 8 ore si a ramas ca sa fie amendat contractul initial. fiind o firma mica patronul mi-a luat contractul si acolo unde era trebuia completat cu numarul de ore a pus cifra 8 - adica 8 h lucrate fara sa faca vreun act aditional.
recent am aflat ca de fapt la itm nu a fost niciodata inregistrat contractul de 8 h si ca atare a ramas cel initial cu 4 ore.
problema e ca eu am nevoie sa dovedesc ca am lucrat cele 8 ore. pe contractul meu scrie ca am lucrat 8 ore dar la itm nu a fost inregistrat asa.
ce pot face?
multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.