avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferente intre contractul primit de mine si cel de la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferente intre contractul primit de mine si cel de la ITM

In 2009 am incheiat in contract cu o firma angajatoare . initial am lucrat 4 ore/zi si ca atare am facut un contract pe 4 ore care a fost inregistrat la itm. la 1 luna dupa am inceput sa lucrez 8 ore si a ramas ca sa fie amendat contractul initial. fiind o firma mica patronul mi-a luat contractul si acolo unde era trebuia completat cu numarul de ore a pus cifra 8 - adica 8 h lucrate fara sa faca vreun act aditional.
recent am aflat ca de fapt la itm nu a fost niciodata inregistrat contractul de 8 h si ca atare a ramas cel initial cu 4 ore.
problema e ca eu am nevoie sa dovedesc ca am lucrat cele 8 ore. pe contractul meu scrie ca am lucrat 8 ore dar la itm nu a fost inregistrat asa.
ce pot face?
multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 9 Iulie 2012
Exista condica de prezenta sau foi de pontaj? ... daca da, acolo cum apareti ?

Art. 119 C.mun.
Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.
nu exista condica, dar am lucrat 8 ore pe zi.
Eu am inteles, dar angajatorul dvs poate sustine ca ati lucrat doar 4 ore/zi ... in acest caz , dvs trebuie sa probati contrariul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta ROXANA_MALITA ROXANA_MALITA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o nelamurire : este obligatorie condica de prezenta sau este suficient pontajul? Mentionez ca la noi in firma nu se ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)