avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condica de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condica de prezenta

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o nelamurire : este obligatorie condica de prezenta sau este suficient pontajul? Mentionez ca la noi in firma nu se lucreaza ore suplimentare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:33, 14 Decembrie 2015
Art. 119 C.mun.
Angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.

În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau a condicii de prezenţă.
@ROXANA_MALITA
Nu este obligatorie condica de prezenta (modelul existent in comert). Asa cum s-a aratat mai sus evidenta orelor de munca prestate se poate tine manual pe foaia de pontaj sau electronic prin sistem informatizat.
Intrucat nu mai exista un model de pontaj reglementat printr-un act normativ il puteti intocmi si dvs in forma pe care o doriti.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru pentru salariati la locul de munca contflux contflux Am auzit un zvon cum ca ar trebui sa existe un registru tipizat( deja se gaseste la magazinele de profil) la locul de munca in care se scriu salariatii care ... (vezi toată discuția)