avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate costel--22

Activitate costel--22

A locui in Romania inseamna ca nu se poate parasi tara? si ca trebuie sa stau obligat la domiciliu.
buna ziua,
Sotia mea a lucrat in tara pana in a 8-a luna de gravidanta, dupa ce a intrat in postnatal, am luat-o cu mine in strainatate unde lucrez, avand probleme cu sarcina(a fost internata la spital atat in tara cat si in strainatate) unde a si nascut decembrie 2011.
S-a intors in tara si a depus actele pt. indemnizatia de crestere a copilului februarie 2012 dupa care s-a intors in strainatate.In momentul in care a venit indemnizatia luna mai nu eram in tara iar postasul a scris plecati in strainatate in acest caz indemnizatia s-a intors inapoi si a fost suspendata pe motiv ca mama si copilul nu au voie sa paraseasca tara pe perioada indemnizatiei i s-a platit doar luna mai cand sotia mea s-a intors in tara.Nici cei 200 ron de la primarie nu ii primim pe acelasi motiv.Mi sa trimis acasa o scrisoare prin care santem instiintati de suspendarea platii pe perioada in care nu am fost in tara.
Exista o lege care sa interzica deplasarea in strainatate de catre mama si copil pe perioada cresterii copilului care duce la suspendarea platii indemnizatiei pt.cresterea copilului 600+200 ron ? ei intorcandu-se la 2 -3 luni in tara.
Va multumesc