avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare indemnizatie pt cresterea copilului

buna ziua,
Sotia mea a lucrat in tara pana in a 8-a luna de gravidanta, dupa ce a intrat in postnatal, am luat-o cu mine in strainatate unde lucrez, avand probleme cu sarcina(a fost internata la spital atat in tara cat si in strainatate) unde a si nascut decembrie 2011.
S-a intors in tara si a depus actele pt. indemnizatia de crestere a copilului februarie 2012 dupa care s-a intors in strainatate.In momentul in care a venit indemnizatia luna mai nu eram in tara iar postasul a scris plecati in strainatate in acest caz indemnizatia s-a intors inapoi si a fost suspendata pe motiv ca mama si copilul nu au voie sa paraseasca tara pe perioada indemnizatiei i s-a platit doar luna mai cand sotia mea s-a intors in tara.Nici cei 200 ron de la primarie nu ii primim pe acelasi motiv.Mi sa trimis acasa o scrisoare prin care santem instiintati de suspendarea platii pe perioada in care nu am fost in tara.
Exista o lege care sa interzica deplasarea in strainatate de catre mama si copil pe perioada cresterii copilului care duce la suspendarea platii indemnizatiei pt.cresterea copilului 600+200 ron ? ei intorcandu-se la 2 -3 luni in tara.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LAM , utilizator 10:08, 11 Iulie 2012
OUG 111/2010
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
Da exista.In cf. cu prevederea art.16(2)lit.h DIN oug111/2010:
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6) se suspenda incepand cu luna urmatoare celei in care:
,,,,,,,,,,
h) in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12;

ART.12 din OUG111/2010


Art. 12
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora


In situatia dvs. plata s-a suspendat pt. ca nu mai locuiti cu copilul in tara.
at. cum se poate ca eu sa iau si alocatia si indemnizatia din Romania, chiar daca am plecat impreuna cu copilul de aprox. 5 luni???....la mine nu vine postasul la usa sa verifice daca sunt acasa, ii primesc pe card
A locui in Romania inseamna ca nu se poate parasi tara? si ca trebuie sa stau obligat la domiciliu.
asta mi se pare si mie o aberatie!!!! dar in cazul in care esti plecat din localitate in alta localitate ce se intampla? ca nici at. nu te poate gasi postasul acasa si nu esti plecat nici din tara. o simpla declaratie a postasului iti poate sista indemnizatia??!!!

de ce nu ti-ai facut un cont bancar (sau sotia sa-si fi facut) si sa-i fie virat direct in cont alocatia si indemnizatia (eu asa am).

Alte discuții în legătură

Daca ma aflu in concediu de cresterea copilului pot sa muncesc in strainatate legal ? Annaise06 Annaise06 Daca muncesc in strainatate cu contract de munca si optez pentru alocatia copilului de aici din strainatate , pot oprii alocatia din Romania fara a mi se opri ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul mutarii in alt stat din spatiul european? silviuovidiuzian silviuovidiuzian Buna ziua, am o intrebare la care inca nu am reusit sa gasesc un raspuns , nci pe forumuri nici in lege (poate nu reusesc sa o interpretez corect) . As dori ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prenatal ? daniel9 daniel9 Buna ziua ! Am si eu o intrebare ! Am un an si 5 luni de prenatal si as vrea sa plec 2 luni sezonier in Germania ramanand sotia care este casnica acasa cu ... (vezi toată discuția)