avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil in cazul mutarii in alt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil in cazul mutarii in alt stat din spatiul european?

Buna ziua, am o intrebare la care inca nu am reusit sa gasesc un raspuns , nci pe forumuri nici in lege (poate nu reusesc sa o interpretez corect) .
As dori sa stiu ce se intampla cu indemnizatia de crestere a copilului in cazul in care in timpul concediului de crestere al copilului ne am mutat din romania.
La trei luni dupa nastere , ne am mutat din romania intr-o alta tara membra a spatiului european. In aceasta tara nu beneficiem de nici o indemnizatie sau alocatie pentru copil.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 22 Aprilie 2016
OUG 111/2010

art.12
Art. 12. – (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.


art.16
(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...
h) in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12;
....

Prin urmare, in situatia in care nu mai locuiti in Romania impreuna cu copilul, plata indemnizatiei pentru CCC se suspenda.
Mersi de raspuns.
Mai am o intrebare. Cat de interpretabila e lege, adica , daca eu ma intorc acasa in timpul concediului de maternitate, am stat in strainatate de la varsta bebelui de 2 luni la 10 luni, ce se intampla? oare verifica cineva? tinand cont de faptul ca mama si copilul sunt inregistati aici, pentru a beneficia de vaccinuri si asistenta medicala?
Cam greu de verificat aceste situatii , dar nimic nu este imposibil in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept indemnizatie crestere copil 2017 RamonaNitu RamonaNitu Buna ziua, As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului intrucat din tara primesc informatii contradictorii. Contextul actual ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil și alocație la plecare din românia miha_r miha_r Bună ziua, începând cu luna decembrie beneficiez de indemnizația de creștere copil, în baza modificării legii care permite acum a se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)