avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate Teo54

Activitate Teo54

Răspuns la discuția Nelamuriri PFA-magazin online
Buna dimineata,

Va rog sa imi clarificati si mie cateva aspecte legate de contabilitatea unui PFA (neplatitor de TVA) pentru un magazin online care vinde incaltaminte de dama.

1. Ce evidente trebuie sa tin? Mi-am cumparat Registru Jurnal de Incasari si Plati, Registru Inventar si Registrul Unic de Control.
2. Cum completez Registrul de Incasari si Plati? Zilnic sau lunar? Si ce anume scriu in el? Procedura e in felul urmator: clientele imi comanda un produs. Pretul final al comenzii include si taxa de transport. Eu fac AWB-ul (documentul de insotire al coletului pe care e inscrisa si suma de plata - plata se face ramburs iar cei de la firma de curierat imi livreaza banii la anumite intervale intr-un cont colector deschis pe PFA). Acest document este singurul care insoteste coletul. Nu tai factura, implicit nici chitanta intrucat banii efectivi ii incasez dupa aproximativ o saptamana. Plata se face doar in sistem ramburs, fara transfer bancar sau plata online.
3. Cum tin evidenta cheltuielilor? Trec in registru de incasari si plati facturile la curier, telefonie mobila, internet, obiecte achizitionate pt PFA sau e o alta modalitate? Unde trec facturile de la furnizorul de incaltaminte? De la ei achizitionez numai cu bani cash.
4. Ce documente doveditoare trebuie sa insoteasca acest jurnal? Sunt suficiente extrasele de cont, anexele la factura firmei de curierat unde se detaliaza toate serviciile facturate?

Stiu ca sunt multe intrebari si va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

O zi frumoasa,

Teodora