avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate ChiefRA

Activitate ChiefRA

ynocentta a scris:

Avand in vedere ca dv nu detineti calitatea de furnizor de utilitati,nu aveti temei legal sa restrictionati furnizarea gazelor catre terti
La nivelul imobilului de locuit in comun,exista infiintata asociatie de proprietari ?
Legal ,se poate restrictiona furnizarea utilitatilor,numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive


Nu, nu am asociatie de locatari, pentru ca stau la casa. Eu sunt proprietarul conductei de gaz, si le-am dat voie caselor de dupa mine sa foloseasca si ei gaz, ei avand contoare pasante cu instalatii - desigur - facute autorizat de la cap la coada.

Problema se pune ca daca unul dintre ei, nu mai vrea sa plateasca, eu ca si proprietar atat de conducta cat si de contract principal, ce optiuni am sa ii tai gazul celui care nu mai vrea sa plateasca si CAT DE REPEDE pot face asta?
Buna ziua,
Sunt un detinator pe persoana fizica a unui contract de consum de gaz. De la mine, si-au tras si vecinii gaz, ei avand toti contoare pasante si platind lunar, direct la mine, cat consuma fiecare (deci implicit reteaua de consum este privata).

Daca unul dintre vecini, se decide brusc sa nu mai plateasca gazul consumat, ce posibilitate legala am sa-i inchid (numai lui) gazul urgent, pana la solutionarea pe cale legala a problemei? Am eu - ca fiind posesorul de drept al contractului de gaz - vreun drept legal sa ma duc sa-i inchid robinetul direct?

observatii laterale: daca nu ii inchid gazul urgent, el o sa continue sa consume si noi ceilalti, pana la solutionarea procesului, vom fi obligati sa suportam si costurile lui pentru a nu ramane toti fara gaz in caz de neplata.

Va multumesc,
Adrian
Pentru orice produs cumparat on-line (nu din magazin), conform O.G. 130/2000 din 31/08/2000 si actualizat la data de 27/12/2008, Articolul 7, ai dreptul sa il returnezi in termen de zece zile lucratoare de la data primirii lui (nu de la data achizitionarii). Articolul spune asa:
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator, dacă au fost îndeplinite prevederile art. 4;


Sper sa va ajute.