avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... In cit timp pot returna o pereche de cizme?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

In cit timp pot returna o pereche de cizme?

Am achizitionat acum 4 zile o pereche de cisme care au fost ultima pereche si expusa in magazin ...si ajunsa acasa mi-am dat seama ca era probabil incercata de multe persoane, fapt care ma deranja la mers..incercindu-le prin casa. Returnind inapoi cismele mi-au spus sa imi aleg eventual altceva caci din acele nu mai aveau pe stoc...insa nu am gasit nimic care sa imi doresc sa cumpar, urmind ca in termen de 2 luni sa pot lua altceva.
As dorii sa stiu care este modalitatea de a mi se inapoia banii si cui trebuie sa ma adresez. ???Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ChiefRA , utilizator 15:30, 12 Iulie 2012
Nu exista in Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora nimic care va poate indreptati sa primiti banii inapoi daca nu au defecte. Totul depinde de politica magazinului in privinta returnarii produselor; faptul ca au fost de acord sa vi le schimbe chiar daca nu au niciun defect este ok - sunt magazine care nu fac nici macar asta.

O mica indoiala am totusi cu privire la schimbarea in termen de 2 luni, mi se pare un termen lung, sezonul deja s-a schimbat... sper sa nu ramaneti cu cizmele. Mai intrebati la magazin care este termenul de garantie oferit, de regula la incaltaminte garantia nu depaseste 30 de zile. Aveti certificat de garantie?
Nu au vrut sa imi inapoieze banii./// termen de 2 luni pot sa schimb cu alt produs...
Normal ar fi termenul de 3o de zile.Vertificatul de garanţie e obligatoriu
Eu zic ca e ok - faptul ca va deranjeaza cand le incaltati nu e motiv de restituire a banilor iar acordul de a vi le schimba e in conformitate cu legislatia protectiei consumatorilor.

Vizitati-i des, sa nu uite de promisiune :)
Pentru orice produs cumparat on-line (nu din magazin), conform O.G. 130/2000 din 31/08/2000 si actualizat la data de 27/12/2008, Articolul 7, ai dreptul sa il returnezi in termen de zece zile lucratoare de la data primirii lui (nu de la data achizitionarii). Articolul spune asa:
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator, dacă au fost îndeplinite prevederile art. 4;

Sper sa va ajute.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
ChiefRA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs defect aflat in garantie si returnare bani adiv86 adiv86 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a returna o pereche de ghete (aflate in perioada de garantie) magazinului Ecco. Cei de la magazin au constatat defectul ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte simona2006 simona2006 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, o parere. Acum aproape o luna mi-am cumparat o pereche de pantofi de piele din magazinul CCC din ... (vezi toată discuția)
Protectia consumatorilor - cizme dezlipite la putin timp dupa cumparare danabunea danabunea Buna ziua. Am urmatoarea problema: in 22.12.2011 am cumparat o pereche de cizme cu 115 lei. Intradevar nu sunt din piele, dar pretul nu e mic. Ieri a inceput ... (vezi toată discuția)