avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... protectia consumatorilor - cizme dezlipite la putin ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

protectia consumatorilor - cizme dezlipite la putin timp dupa cumparare

Buna ziua. Am urmatoarea problema: in 22.12.2011 am cumparat o pereche de cizme cu 115 lei. Intradevar nu sunt din piele, dar pretul nu e mic. Ieri a inceput sa se dezlipeasca talpa. Am fost la magazinul de unde le-am cumparat si mi-a spus ca nu au nici o garantie ca nu sunt de piele. Eu stiu ca oricee produs e garantat cel putin o luna chiar fara certificat de garantie. Se merita sa sun la protectia consumatorilor? O sa am castig de cauza sau ma amagesc degeaba?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:33, 12 Ianuarie 2012
Sunati, sunt obligati sa vi le schimbe in termenul de 30 de zile.
Da, normal ar trebui sa le schimbe ori sunati la protectia consumatorului, ori va duceti la magazin si vorbiti cu seful de magazin si ii spuneti ca daca nu le schimba sunati la prot.cons. ei sunt obligati ca la orice prod. sa acorde garantie timp de 30 de zile de la cumpararea produsului.Acum depinde si de la ce magazin le-ati cumparat si daca vi s-a dat bon fiscal daca nu, nu puteti sa le schimbati.
Multumesc, da, normal ca am cerut bon fiscal fiind vorba de 115 lei (daca nu ceri nu iti prea da). Eu le-am spus ca sun dar au luat-o ca si amenintare, desi nu e amenintare ci avertizare. Ma gandesc sa nu spuna ca am umblat prin apa...sau asa cerva , au ei replici desi o cizma e pt iarna si iarna e si zapada. Dar oare protectia au raspuns la asta??
Normal trebuia sa va dea un certificat sau o foicica cu garantie in care scrie cum sa intretineti cizmele .Si daca v-a dat si ati respectat ce scrie pe garantie atunci normal ar trebui sa le schimbe.
Va ajuta HOTARAREA nr. 665 privind inlocuirea, remedierea sau restituirea contravalorii produselor care prezinta deficiente; incaltamintea face parte din Clasa de produse 6. Incaltaminte de uz general - Fete si captuseli cu rezistenta slaba a vopsirii si a imbinarilor; talpi dezlipite sau crapate; deformari

ART. 1
Obiectul prezentei hotariri il constituie reglementarea raspunderii agentilor economici care comercializeaza catre populatie produse nealimentare de uz curent, destinate consumului neproductiv individual sau colectiv si care nu sunt insotite, la vinzare, de certificate de garantie.
[...]
Art. 3
Termenul stabilit pentru primirea reclamatiilor referitoare la calitatea produselor este de 30 de zile de la data vanzarii acestora, exclusiv ziua depunerii reclamatiei. Reclamatia se depune la vanzator, care este obligat sa o primeasca, daca este depusa in acest termen.
[...]
Art. 6
(1) Reclamatiile intemeiate vor fi rezolvate de vanzator prin inlocuirea imediata a produselor defecte cu altele de calitate corespunzatoare sau, in cazul cand nu este posibila inlocuirea, prin restituirea contravalorii acestora.
(2) Cu acordul consumatorului, vanzatorul poate sa remedieze produsul defect in termen de cel mult 10 zile de la inregistrarea reclamatiei sau sa-i ofere spre vanzare un alt produs, cu achitarea sau restituirea diferentei de valoare.
(3) In cazul retinerii produsului pentru remediere sau inlocuire, vanzatorul este obligat sa elibereze consumatorului o dovada care sa contina elementele de identificare a produsului retinut si termenul de solutionare a reclamatiei.

Aceasta hotarare este publicata pe site-ul ANPC:
[ link extern ]
Cititi-o pe toata, sa fiti in tema :)

Listati-o si mergeti cu ea la magazin, ca sa arati ca va cunoasteti drepturile. Daca va refuza (ceea ce nu prea imi vine sa cred) va ''rezolva'' Protectia Consumatorului.

:luck:

Alte discuții în legătură

Talpa uneia dintre ghetele cumpărate în 18.01.2016 a crăpat. ce pot face? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În 18 ianuarie 2016 am cumpărat o pereche de ghete de la un magazin de cartier. Ghetele sunt făcute de o firmă care are câteva magazine de desfacere în ... (vezi toată discuția)
Returnat/schimbat produs la magazin - bijuteri ionut12345 ionut12345 Buna ziuna, Imi puteti spune va rog daca am dreptul sa cer unui magazin de bijuterii sa.mi schimbe un produs ( sa zicem din cercei in lantisor etc ) ... (vezi toată discuția)
Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)