avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnat/schimbat produs la magazin - bijuteri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnat/schimbat produs la magazin - bijuteri

Buna ziuna,

Imi puteti spune va rog daca am dreptul sa cer unui magazin de bijuterii sa.mi schimbe un produs ( sa zicem din cercei in lantisor etc ) cumparat in ziua precedenta ?
Sau pot cere restituirea banilor ?
Am inteles cum este in cazul unui comert online unde exista un termen de 10 zile in care magazinul ar fi obligat sa accepte restituirea produsului dar in cazul in care cumperi din magazin.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 15:29, 27 Decembrie 2010
Returnarea unui produs pe motiv ca doriti schimbarea produsului cu un altul de alta natura nu este suficienta pentru a va fi acceptata dorinta de catre vanzator.
Conform prevederilor O.G. nr. 21/1992 privind protectia consumatorului:
Art. 12. - (1) Consumatorii au dreptul de a pretinde vanzatorilor remedierea sau inlocuirea gratuita a produselor si serviciilor obtinute, precum si despagubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficientelor constatate in cadrul termenului de garantie sau de valabilitate. Dupa expirarea acestui termen consumatorii pot pretinde remedierea sau inlocuirea produselor care nu pot fi folosite potrivit scopului pentru care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse aparute pe durata medie de utilizare a acestora. ,
ceea ce nu este cazul in speta.
Eu va recomand sa mergeti la magazinul de la care ati achizitionat produsul, impreuna cu produsul si bonul fiscal si sa solicitati o intrevedere cu seful de magazin caruia sa-i spuna sotul/tata/fratele/iubitul ca a cumparat acel produs pentru a va face un cadou dar nu va place si solicita schimbarea acestuia cu un alt produs. Mizati doar pe intelegerea sefului de magazin si pe faptul ca sunt sarbatori, pentru ca legea nu va da un asemenea drept.
Succes! ;)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme despagubire BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea o intrebare:am achizitionat un produs care s-a deteriorat la prima purtare.L-am returnat,acesta a fost reparat,dar foarte urat,astfel ca am ... (vezi toată discuția)
Constructie noua-probleme Veronica Popescu Veronica Popescu Buna ziua! In ianuarie 2008, am cumparat un apartament la parterul unui bloc de doua etaje nou construit. Investitorul respectiv a facut totul pe persoana ... (vezi toată discuția)
Restituirea c/v marfii cumparate gicubutnaru gicubutnaru La multi ani, As dori sa stiu care este actul normativ care se refera la OBLIGATIVITATEA restituirii contravalorii unei marfi cumparate dintr-un ... (vezi toată discuția)