avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituirea c/v marfii cumparate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituirea c/v marfii cumparate

La multi ani,
As dori sa stiu care este actul normativ care se refera la OBLIGATIVITATEA restituirii contravalorii unei marfi cumparate dintr-un magazin.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 8 Ianuarie 2012
Nu e obligat sa va restituie contravaloarea marfii cumparate daca ea nu a avut defecte si nu a putut sa v-o inlocuiasca.
Consumatorii au dreptul de a pretinde agenţilor economici remedierea sau înlocuirea gratuită a produselor şi serviciilor obţinute, precum şi despăgubiri pentru pierderile suferite ca urmare a deficienţelor constatate în cadrul termenului de garanţie.
După expirarea acestui termen, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care au fost realizate, ca urmare a unor vicii ascunse apărute pe durata medie de utilizare a acestora.

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnat/schimbat produs la magazin - bijuteri ionut12345 ionut12345 Buna ziuna, Imi puteti spune va rog daca am dreptul sa cer unui magazin de bijuterii sa.mi schimbe un produs ( sa zicem din cercei in lantisor etc ) ... (vezi toată discuția)
Probleme despagubire BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea o intrebare:am achizitionat un produs care s-a deteriorat la prima purtare.L-am returnat,acesta a fost reparat,dar foarte urat,astfel ca am ... (vezi toată discuția)
Constructie noua-probleme Veronica Popescu Veronica Popescu Buna ziua! In ianuarie 2008, am cumparat un apartament la parterul unui bloc de doua etaje nou construit. Investitorul respectiv a facut totul pe persoana ... (vezi toată discuția)