In opinia mea nu va puteti folosi de Legea 449/2003 pentru ca incaltamintea nu poate fi considerata produs de folosinta indelungata . In Anexa 1 a Hotararii 394/1995 era lista produselor de folosinta indelungata destinate populatiei, a caror comercializare se va face cu acordarea obligatorie a unui termen de garantie insa acea HG a fost abrogata la intrarea in vigoare a Legii 449/2003 si anexa nu se mai regaseste insa eu zic ca a ramas valabila:
[ link extern ]
In schimb va sunt de folos comunicatele de presa ale ANPC care se refera la motivele amenzile aplicate comerciantilor de incaltaminte:
1. Abateri privind informarea consumatorilor prin elementele de identificare si caracterizare ale produsului
Produsele de acest tip trebuie sa fie insotite de urmatoarele elementele de identificare si caracterizare:
– denumire produs;
– denumirea si/sau marca producatorului;
– adresa postala a sediului social pentru producatorii/importatorii din afara UE;
– adresa postala a sediului unde pot fi contactati pentru producatorii/distribuitorii din UE;
– principalele caracteristici tehnice: marime, culoare, model;
– modul de intretinere (de obicei este un prospect prezent in ambalajul in care se comercializeaza produsul).
2. Nerespectare conditiilor de etichetare a materialelor utilizate la producerea principalelor componente ale articolelor de incaltaminte (HG 26/2002 privind stabilirea conditiilor de etichetare a materialelor utilizate la producerea articolelor de incaltaminte).
Cumparatorul trebuie sa fie informat prin intermediul pictogramelor aplicate pe produs cu privire la materialele utilizate la producerea articolelor de incaltaminte, pentru fiecare din cele trei componente ale pantofului: fata, talpa exterioara si captuseala.
[ link extern ] /
Mai cautati si dvs., sunt destule insa in esenta astea sunt motivele pentru care sunt amendati.
Eu zic ca au destule bubite care va pot ajuta sa aveti succes cu reclamatia. Stiti ordinea ''pretentiilor'': inlocuire cu produs identic, similar cu diferenta de pret
daca vreti sau restituirea pretului.
Indoiti putin sandaua si faceti-i o poza, ca sa fie clar despre ce e vorba.