avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate annamaria1009

Activitate annamaria1009

Răspuns la discuția Accident cu victima - dosar penal
Multumesc pentru raspuns, abia acum m-am lamurit.
Am gasit pe mai multe brosuri despre accidente urmatorul text.

"Daca leziunile rezultate in urma accidentului necesita sub 10 zile de ingrijiri medicale, fapta nu este prevazuta si pedepsita de legea penala, dosarul fiind finalizat de organele de cercetare penala cu propunerea de neincepere a urmaririi penale pentru autorul accidentului si inaintat catre parchetul de pe linga judecatoria sectorului unde s-a produs accidentul."

Asa este?
Asigurarea RCA nu acopera si genul asta de pagube? Nu stiu, intreb...
Nu sunt zile de spitalizare.
Buna ziua,

Acum o saptamana am avut un accident, vina mea, veneam de pe drum cu "cedeaza trecerea", pur si simplu nu am vazut la timp masina respectiva.
Avarii la ambele masini, am tras pe dreapta, am inceput sa evaluam pagubele. Am stabilit de comun acord sa chemam politia. Intre timp pasagera din dreapta a inceput sa acuze dureri in piept. Ne-am speriat si am sunat la 211, am chemat salvarea. A venit salvarea, doctora de pe salvare a zis ca e in regula, nu necesita interventie, dar daca se doreste pentru inlaturarea oricarei suspiciuni sa mearga la spital pentru mai multe investigatii. A fost la spital, e in regula, durerile or sa treaca in cateva zile. A venit politia, am dat declaratii, am facut fotografii. Am schimbat nr de tel intre noi. A ramas ca victima trebuie sa mai vina sa dea declaratie.
Azi dimineata m-a sunat doamna respectiva si mi-a explicat ca ea cu un an in urma a suferit un traumatism, si o operatie si face recuperari la spital in fiecare zi si neavand masina o costa taxiul f. mult. Pe scurt mi-a cerut 2.000 de lei pentru taxi. Nu e o suma de care sa dispun usor. Bineinteles ca regret cele intamplate nespus si ma gandesc la disconfortul creat. Dar nu stiu ce sa fac, daca le dau acesti bani si-mi cer apoi altii... Nici nu stiu de fapt ce se va intampla mai departe. Va rog un sfat. Multumesc