avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victima - dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victima - dosar penal

Buna ziua,

Acum o saptamana am avut un accident, vina mea, veneam de pe drum cu "cedeaza trecerea", pur si simplu nu am vazut la timp masina respectiva.
Avarii la ambele masini, am tras pe dreapta, am inceput sa evaluam pagubele. Am stabilit de comun acord sa chemam politia. Intre timp pasagera din dreapta a inceput sa acuze dureri in piept. Ne-am speriat si am sunat la 211, am chemat salvarea. A venit salvarea, doctora de pe salvare a zis ca e in regula, nu necesita interventie, dar daca se doreste pentru inlaturarea oricarei suspiciuni sa mearga la spital pentru mai multe investigatii. A fost la spital, e in regula, durerile or sa treaca in cateva zile. A venit politia, am dat declaratii, am facut fotografii. Am schimbat nr de tel intre noi. A ramas ca victima trebuie sa mai vina sa dea declaratie.
Azi dimineata m-a sunat doamna respectiva si mi-a explicat ca ea cu un an in urma a suferit un traumatism, si o operatie si face recuperari la spital in fiecare zi si neavand masina o costa taxiul f. mult. Pe scurt mi-a cerut 2.000 de lei pentru taxi. Nu e o suma de care sa dispun usor. Bineinteles ca regret cele intamplate nespus si ma gandesc la disconfortul creat. Dar nu stiu ce sa fac, daca le dau acesti bani si-mi cer apoi altii... Nici nu stiu de fapt ce se va intampla mai departe. Va rog un sfat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:15, 13 Iulie 2012
in urma accidentului a fost deschis un dosar penal. in functie de zilele de ingrijire medicala ale "victimei" atestate de un certificat medico-legal, de "pretentiile victimei" daca nu va intelegeti, se va stabili si pedeapsa. daca face plangere dosarul penal se va finaliza in instanta cu o posibila pedeapsa cu suspendare si consecinta anularea permisului de conducere, in caz contrar procurorul care instrumenteaza cazul poate da o solutie de NUP care se finalizeaza cu o suspendare a permisului de conducere pentru 90 de zile.
incercati sa va "intelegeti", negociati si poate reduceti suma pretinsa, intelegerea trebuie parafata la notariat pentru a preintampina eventuale pretentii ulterioare.
Nu sunt zile de spitalizare.
Pentru a preintampina multe probleme ar fi indicat sa va angajati avocat pentru a se gasi modalitatea optima de rezolvare a problemei.
In functie de incadrarea juridica a faptei se poate intampla sa nu aveti probleme penale daca rezolvati problema cu victima.
Suma ceruta nu este mare in raport de tot ce ati putea cheltui in total daca nu rezolvati problema pe cale amiabila.
Asigurarea RCA nu acopera si genul asta de pagube? Nu stiu, intreb...
asa cum spunea si colegul daca va asigurati o aparare calificata poate mediati si reusiti sa deschideti un dosar de daune pe RCA si pentru vatamare

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima ranita usor mistercrysty mistercrysty În seara zilei de 31.12.2013, S.C. din Tulcea, în timp ce conducea autoturismul marca VW din mun. Tulcea, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ioanmihail ioanmihail buna ziua,am fost implicat intrun accident rutier pe trecerea de pietoni. in urma accidentului victima a fost spitalizata 12 zile cu fisuri la doua coaste ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu pieton alexa213 alexa213 Buna ziua, am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca ... (vezi toată discuția)