avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate stelea.marin

Activitate stelea.marin

Discuție notar
Buna ziua,
In decembrie 2006, am incheiat un act de donatie la un notariat.
Din pacate dupa o saptamina am observat o gresala, si anume in incheiere, in care se spune ca am achitat cu bonul fiscal nr. ....din data de ...... Data bonului fiscal este gresita, si anume anul in loc sa fie 2006 este 2005.
Am revenit la notar dupa inca o saptamina pentru refacerea actului. Notarul a refuzat categoric refacerea actului si a modificat cu pixul data bonului fiscal.
Din cite stiu eu orice modificare a unui act notarial duce la nulitatea lui.
Pe linga toate acestea pretul a fost foarte "piperat" iar pentru un pret asa mare doresc servicii de calitate, fara cusur!!!!!!! Este dreptul meu sa capat serviciile pentru care am platit.

Ce pot face pentru a obliga notarul sa refaca actul???
Protectia consumatorului?? Se comporta Notarul ca un agent economic? (emite bonuri fiscale si facturi ca orice agent economic) Serviciile efectuale de notar intra in sfera serviciilor economice pentru a putea fi supuse reclamatiilor?

Daca depun o reclamatie la camera notarilor dispune aceasta de mijloacele necesare sa il oblige pe notar sa refaca actul, sau camera notarilor este un organism care protezaja si apara notarii publici?

Inca o data ce pot face sa oblig notarul sa refaca actul??

Multumesc.
Sotia mea detine un apartament, este unicul proprietar, apartamentul este dobindit inainte de casatorie.Dorim ca amindoi sa devenim proprietari pe apartament.Cum este posibil acest lucru?Este posibila vinzarea -cumpararea intre soti? Daca nu, ce alternative avem (care sa nu fie atacabile in cazul unui divort)?
Multumesc