Sotia mea detine un apartament, este unicul proprietar, apartamentul este dobindit inainte de casatorie.Dorim ca amindoi sa devenim proprietari pe apartament.Cum este posibil acest lucru?Este posibila vinzarea -cumpararea intre soti? Daca nu, ce alternative avem (care sa nu fie atacabile in cazul unui divort)?
Multumesc
Potrivit art. 1307C.civ. , vânzarea nu se poate face între soti decât pentru cauză de lichidare, si anume:
1. când, în caz de separatie de patrimonii, unul dintre soti dă celuilalt, drept plata unei datorii, o avere a sa;
2. când bărbatul cedează femeii, chiar neseparată, din averea sa, pentru o cauză legitimă, precum pentru un imobil ce era dator să-i cumpere cu bani dotali, sau pentru o sumă ce-i datora;
3. când femeia cedează bărbatului său, din avutul său propriu, drept plata unei sume promisă bărbatului ca dotă.
În toate cazurile mostenitorii rezervatari ai părtilor contractante au drept de a ataca asemenea operatii, dacă ele ascund beneficii indirecte.
Vanzare bun catre sot
IuliaC.
Daca ma poate sfatui cineva...
Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita ... (vezi toată discuția)