avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare cumparare intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare cumparare intre soti

Sotia mea detine un apartament, este unicul proprietar, apartamentul este dobindit inainte de casatorie.Dorim ca amindoi sa devenim proprietari pe apartament.Cum este posibil acest lucru?Este posibila vinzarea -cumpararea intre soti? Daca nu, ce alternative avem (care sa nu fie atacabile in cazul unui divort)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 17 Noiembrie 2006
Potrivit art. 1307C.civ. , vânzarea nu se poate face între soti decât pentru cauză de lichidare, si anume:
1. când, în caz de separatie de patrimonii, unul dintre soti dă celuilalt, drept plata unei datorii, o avere a sa;
2. când bărbatul cedează femeii, chiar neseparată, din averea sa, pentru o cauză legitimă, precum pentru un imobil ce era dator să-i cumpere cu bani dotali, sau pentru o sumă ce-i datora;
3. când femeia cedează bărbatului său, din avutul său propriu, drept plata unei sume promisă bărbatului ca dotă.
În toate cazurile mostenitorii rezervatari ai părtilor contractante au drept de a ataca asemenea operatii, dacă ele ascund beneficii indirecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb casa cu apartament G.V. G.V. Buna, avem o casa la tara finalizata acum si vrem sa schimbam cu un apartament de 2 camere.Daca la documentatia de autorizare este evaluat casa cu suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare bun catre sot IuliaC. IuliaC. Daca ma poate sfatui cineva... Anul trecut parintii mei mi-au donat o suma de bani prin act notarial exclusiv pe numele meu. Suma respectiva a fost folosita ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare daca este legal un contract de vanzare cumparare intre soti ?!;ce elemente se desprind in urma acestuia ? rog raspuns avizat ... (vezi toată discuția)