avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate simvio2002

Activitate simvio2002

adriantot a scris:

Am facut doua sublinieri in textul dumneavoastra unde ar trebui sa cautati o parte din explicatia nemultumirilor pe care le aveti.
......

Stimate domn, sunt de acord cu dumneavoastra pana la un punct. In continuare nu mi-ati explicat cum se poate, debransat ilegal sau nu, sa mi se factureze in continuare energie termica ca si cum caloriferele ar dudui de caldura de la ei. Apoi, mi se pare ca nu ati citit cu atentie posturile mele anterioare...eu sunt nou proprietar intr-un bloc care nu face parte din nici o asociatie de proprietari (apropos, si treaba asta e ilegala, dar nu a platit nimeni). Secundo: in bloc fiecare primeste factura separat la energie termica (direct de la furnizor), iar blocul are contor separat la intrare, prin urmare chiar nu mai am nici o legatura cu vreo asociatie (din pacate, iar eu nu pot schimba treaba asta singur). Terto: in bloc mai am 2 vecini debransati tot ilegal (doar ca pe vremea cand blocul era inca in asociatie) si ei platesc doar caldura degajata de tevile care trec prin apartament.
In astfel de conditii, tot mai sustineti ca numai eu ar trebui sa platesc facturile pe care regia nesimtita (eu tot ii consider diferiti si am motivele mele, iar aici chiar nu ma pot implica, decat sa le dau foc la toata banda asta de angajati pe pile si umflati salarial) mi le-ar putea emite, in conditiile in care eu nu mai consum energia furnizata de ei?

PS Daca facem un exercitiu de imaginatie, daca maine as rezilia contractul cu cei de la Electrica ptr furnizare en electrica, adica pur si simplu inlatur racordul de en electrica, tot ar mai trebui sa platesc en electrica neconsumata pe motiv ca nu e legal sa fac asta? Pot eventual sa primesc penalitati ptr ca nu am respectat termenul legal de anuntare a lor, sau eventual ca am pricinuit stricaciuni instalatiei lor de alimentare a blocului, dar nu si de energie electrica pe care nu am consumat-o.
Nu va contrazic, eu sunt inginer, nu avocat. Dar nu stiu, indiferent cu lege s-a dat, cum anume sa platesti un serviciu de care nu beneficiezi! va rog sa tineti cont de asemenea de faptul ca, spre deosebire de orice alt serviciu (en electrica, gaze), aici nu am posibilitatea sa platesc mai putin sau chiar deloc in lunile cand nu consum (sa zicem ca plec in vacanta de iarna), pe simplul motiv ca nu am contoare instalate, si nici nu am posibilitatea sa pun asa ceva (si pana la urma ar trebui sa faca ei asta, nu ei im vor banii?). Adica, daca eu ma debransez ilegal si ei imi pun factura de caldura normala, eu nu o pot contesta in instanta, desi nu am consumat cantitatea respectiva de caldura???? Mai e ceva: jumatate din apartamentele din oras sunt debransate, iar majoritatea din aceste apartamente sunt debransate ilegal. Mai am in bloc inca 2 apart debransate, tot ilegal, dar pe vremea cand era blocul in asociatie. Vreti sa spuneti ca numai eu trebuie sa platesc factura integral la caldura desi nu consum iar tot restul nu, doar ptr ca blocul lor este intr-o asociatie?
Cum am mai spus, sunt simplu inginer, si logica mea simpla nu poate intelege logica unui avocat. Faceti-ma va rog sa inteleg, si poate....exista o portita in legile mult invocate si pentru mine[EDIT]
Adica ce vreti sa spuneti, ca daca eu fizic nu mai am racord la reteaua centralizata, ar trebui sa platesc la fel ca inainte numai ptr ca vreti domnia voastra? Debransat legal sau nu, in virtutea carui drept international imi puteti imputa mie sa platesc ce nu consum? Adica, mai pe intelesul tuturor, e ca si cum ar trebui sa platiti in continuare painea pe care o cumparati de la magazinul din colt desi nu mai cumparati pentru ca v-ati cumparat masina de facut paine, dar trebuie sa platiti pentru ca nu e legal sa nu mai cumparati paine de la "painica srl". Ce spuneti de asta? Pe principiul asta, ar trebui sa platim si energia electrica fictiva, chiar daca eu nu consum, pe motiv ca e ilegal sa nu consumi, sa platim si benzina pe care nu o consumam pe motiv ca asa vrea muschiu' lu' unu din parlament care da o lege in sensul asta etc.
De depturile omului a auzit cineva in tara asta?
Multumesc, este ceea ce imi doream sa aud. Mi se pare corect sa platesc ce consum, nu ce vor unii prin legi nenorocite date pe picior. De altfel, sunt foarte multi din oras in situatia asta, singura diferenta intre mine si ei este ca ei fac parte din asociatia de proprietari.
Va multumesc, dar nu ma ajuta cu nimic. In orasul nostru sunt o gramada de proprietari debransati ilegal (care cel mult au doar acordul de principiu, nu si cel de debransare), e drept, din blocuri inscrise in asoc (aprox jumatate din consumatorii din oras sunt debransati, asta spune multe despre calitatea serviciilor hotilor locali). Cat despre legislatie, este facuta de hoti pentru hoti. Cred cu tarie ca este un drept fundamental al omului sa nu fie obligat sa fie abonatul unui anume serviciu (spre ex, dc nu mai doresc alimentare cu en electrica, pot oricand rezilia contractul, numai ca nu am alternative, dar POT). Dar asta este o alta poveste. Ideea este ca stiu ca voi ramane debransat ilegal, dar nu imi pasa de asta, vreau doar sa nu platesc facturi la iarna ptr energie termica, exceptie ptr caldura degajata din tevile lor care trec prin apartament. Este legal sa ma oblige sa le platesc in continuare facturi in conditiile in care eu nu mai beneficiez de en termica de la ei si in conditiile in care in bloc mai sunt 2 apartamente debransate ilegal, dar inainte ca blocul sa iasa din asociatie (spun ilegal ptr ca nu s-a efectuat vreo echilibrare sau reconsiderare a instalatiei)?
Buna ziua,

Am o situatie mai speciala pe care ma voi stradui sa o prezint cat mai succint: am cumparat un apartament de curand. Locatarii din bloc (inclusiv fostii proprietari) s-au retras din asoc de proprietari fara sa se inscrie in alta sau fara sa constituie una noua. Acum, eu m-am separat de la reteaua comuna de gaze si intentionez sa ma debransez, sa scap de abuzurile si nesimtirea regiei locale din Buzau (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc). Bineinteles, cand am facut dosarul de debransare, nu am avut de unde aduce acordul asociatiei, doar o adresa prin care se specifica ca blocul nostru si inca 2 nu mai fac parte din asoc. La predarea dosarului, deja mi-au facut mizerii, nu vroiau sa imi primeasca dosarul, pe motiv ca legea...bla bla bla si ca nu exista bloc far asoc. Legal poate nu or fi existand, dar fizic exista.
Problema mea: deoarece stiu ca legal nu ma voi putea debransa (lipsa asoc inseamna si ca nu are cine sa echilibreze minunata lor instalatie termica), dar nu vreau sa ma trezesc la toamna ca voi plati facturi ptr un serviciu pe care nu il voi mai receptiona (imi montez centrala, deja am achizitionat-o). Pentru ca ii stiu capabili de mizerii si ilegalitati, vreau sa fiu cu un pas inaintea lor si sa stiu ce ar trebui sa fac in situatia, previzibila de altfel, in care voi primi un raspuns de genul: nu va puteti debransa si ne platiti facturile umflate pana la moarte. De altfel, numai in romanica se poate sa tii prizonier un proprietar abonatul unui serviciu.
Multumesc anticipat ptr ajutor