avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielcpg

Activitate gabrielcpg

Răspuns la discuția cum se poate proceda ?
mulțumesc.
Bună ziua,
în urmă cu 5 luni am căutat pe net o firmă pt a-mi executa o comandă de mobilă. După verificările facute la Registrul Comerțului asupra firmei găsite, am contactat patronul respectivei firme și am stabilit o dată pt efectuarea măsurătorilor necesare, moment în care am stabilit de comun acord și prețul de execuție precum și avansul pecuniar necesar procurării de materiale, în cuantum de 50% , avans achitat la momentul respectiv în baza unei facturi proforme eliberate de respectivul reprezentatnt al firmei de mobilă. Și de atunci au început problemele, amânări peste amânări, eschivări sub diverse motive, etc. După cca 3 luni de tegiversări și sms-uri de a-mi returna banii dacă nu poate executa lucrarea, m-am dus la poliție și am depus plângere . S-a deschis un dosar penal. După 2 luni de așteptare, poliția îmi spune că dosarul a fost trimis la procuratură și că se așteaptă raspuns de acolo ,fără a-mi putea preciza un termen.
În situația aceasta, ce pot face pt a grăbi rezolvarea lucrurilor ? pot depune în paralel o plângere penală la judecătorie ? trebuie să-mi iau un avocat ? menționez că sunt pensionar și încadrat în gradul II accentuat de handicap permanent.
Mulțumesc anticipat.
Am 52 de ani si diabet zaharat tip I - insulino dependent de 31 ani. Nu am solicitat niciodata ceva de la protectia sociala sau alte comisii. Am dobandit in ultimii 5 ani cam toate complicatiile posibile datorate diabetului (hta stadiul II, retinopatie , insuficienta renala cronica, neuropatie , picior diabetic-stangul - cu amputatia degetului mare, probleme la nivelul ficatului, cardiopatie ischemica nedureroasa). Nu doresc sa ma pensionez. Cat mai pot vreau sa lucrez. Ce beneficii as putea avea de pe urma incadrarii intr-un grad de handicap ? Mentionez ca imi fac 4 injectii/zi cu insulina ( Lantus=26 u.i.seara si restul Humalog = 14u.i - 12 u.i. - 12 u.i.) plus de 5 ani tratament pt. hta ce include zilnic urmatoarele : Leridip + Lokren + Furosemid + Tenaxum + Aspenter + Exforge + Ascord + Aspacardin ) aprox. 200 lei/luna compensate. Multumesc, astept raspunsul dvs.