Am 52 de ani si diabet zaharat tip I - insulino dependent de 31 ani. Nu am solicitat niciodata ceva de la protectia sociala sau alte comisii. Am dobandit in ultimii 5 ani cam toate complicatiile posibile datorate diabetului (hta stadiul II, retinopatie , insuficienta renala cronica, neuropatie , picior diabetic-stangul - cu amputatia degetului mare, probleme la nivelul ficatului, cardiopatie ischemica nedureroasa). Nu doresc sa ma pensionez. Cat mai pot vreau sa lucrez. Ce beneficii as putea avea de pe urma incadrarii intr-un grad de handicap ? Mentionez ca imi fac 4 injectii/zi cu insulina ( Lantus=26 u.i.seara si restul Humalog = 14u.i - 12 u.i. - 12 u.i.) plus de 5 ani tratament pt. hta ce include zilnic urmatoarele : Leridip + Lokren + Furosemid + Tenaxum + Aspenter + Exforge + Ascord + Aspacardin ) aprox. 200 lei/luna compensate. Multumesc, astept raspunsul dvs.
In link este Legea 448/2006 republicata,privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap,veti regasi toate aspectele ce va intereseaza.