avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate raluca1823

Activitate raluca1823

Răspuns la discuția Concediu prenatal si lauzie
ar trebui sa nasc cu o saptamana mai tarziu.
Răspuns la discuția Concediu prenatal si lauzie
din cate stiu eu sunt 126 de zile de concediu prenatal, fiecare le imparte cum vrea, obligatoriu este sa ramana 42 de zile pentru dupa nastere (lauzia). eu asa le-am impartit 84 inainte de nastere si 42 dupa. problema ar fi acum ca dr si-a dat seama ca sarcina este mai mica cu o saptamana si nu ma mai incadrez cu nasterea in alea 84 de zile de concediu prenatal, le depasesc cam cu 2-3 zile, ar trebui sa intru si in cele 42 de zile de lauzie. se poate asta sa fie concediul de lauzie mai mic de 42 de zile? asta nu inteleg eu.
Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta sarcinii, acum si-a dat seama ca este cu o saptamana mai mica. Iar eu am optat pentru nastere naturala. Ce se intampla daca intru si in alea 42 de zile de lauzie? Trebuie sa fac cezariana numai decat? Va rog sa-mi raspundeti. Va multumesc.
Buna ziua,

Am o nelamurire si poate ma puteti ajuta, sunt insarcinata in luna a 7-a, din 2005 am un PFA si din 2010 m-am angajat ca si consunltant vanzari si am mers in parale cu ambele. Am platit la stat tot ce trebuia platit, doar ca venitul din PFA nu este prea mare.
La calculul indmnizatiei de crestere a copilului se iau in vedere ambele venituri?
V-as ruga frumos daca puteti sa imi raspuneti.

Va multumesc.