avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere copil

Buna ziua,

Am o nelamurire si poate ma puteti ajuta, sunt insarcinata in luna a 7-a, din 2005 am un PFA si din 2010 m-am angajat ca si consunltant vanzari si am mers in parale cu ambele. Am platit la stat tot ce trebuia platit, doar ca venitul din PFA nu este prea mare.
La calculul indmnizatiei de crestere a copilului se iau in vedere ambele venituri?
V-as ruga frumos daca puteti sa imi raspuneti.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 12:05, 19 Iulie 2012
Conform art. 2(1) din OUG nr. 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare se i-au in considerare ambele venituri.
"Art. 2. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului,..."
art 3 (2) din OUG 111 DIN 2010
Veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:
a)suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă pentru veniturile din salarii, la locul unde se află funcţia de bază;
;;;
;;;
(4)În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
;;;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La calcularea indemnizatiei pentru ccc se tine cont de toate veniturile supuse impozitului? ilinca35 ilinca35 Buna ziua , Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate. Sunt angajata la o societate cu CIM dar in acelasi timp am si un PFA(Cabinet Medical ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil marianicorescu marianicorescu Buna ziua, Sunt insarcinata, am CIM pe 2 ore, valoare bruta 250 lei si PFA pe norma de venit. Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Veniturile din vânzarea de acțiuni se iau in calcul la indemnizația de creștete copil? Elle456 Elle456 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti dacă veniturile din vânzarea de acțiuni se iau in considerare la calculul indemnizației pentru creștere copil. ... (vezi toată discuția)