Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate.
Sunt angajata la o societate cu CIM dar in acelasi timp am si un PFA(Cabinet Medical Veterinar Individual) pe care l-am deschis la 1.01.2011.
Urmeaza sa nasc in luna aprilie 2012.
Pentru calcularea indemnizatiei CIC se va tine cont si de veniturile obtinute pe acest PFA in 2011-2012 ?Trebuie sa cer eu ca veniturile din PFA sa fie adaugate la indemnizatia pentru CIC?Unde s-ar depune aceasta cerere?
Va multumesc.
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 3
(1) Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.
(2) Veniturile care se iau in considerare pentru stabilirea nivelului indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta, dupa caz:
a) suma incasata de persoana indreptatita, rezultata dupa aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor obligatorii aferente unei luni si a deducerii personale acordate pentru luna respectiva si contributiile la fondurile de pensii facultative, precum si cotizatia sindicala platita in luna respectiva pentru veniturile din salarii, la locul unde se afla functia de baza;
...
e) suma rezultata dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activitati independente determinat in conditiile legii;
...
(4) In cazul in care o persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate de aceasta.
2. - Se vor lua in calcul toate veniturile profesionale realizate de dvs. in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
- Pentru veniturile din activitatea de PFA solicitati Administratiei financiare de care apartineti o adeverinta pentru calculul indemnizatiei pentru CCC, adeverinta care va cuprinde veniturile nete pe cele 12 luni necesare.