avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Veniturile din vânzarea de acțiuni se iau in calcul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Veniturile din vânzarea de acțiuni se iau in calcul la indemnizația de creștete copil?

Buna ziua,

Va rog sa mi spuneti dacă veniturile din vânzarea de acțiuni se iau in considerare la calculul indemnizației pentru creștere copil. Menționez ca aceste venituri nu apar pe statul de plata dar se plătește impozit pentru ele.
Dacă se iau in considerare va rog sa mi Spuneti cum trebuie sa procedez.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:54, 31 Ianuarie 2019
Veniturile din vânzarea de acțiuni nu se iau in considerare la calculul indemnizației pentru creștere copil.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 3
(1) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.
.....

Ok știu cum se calculează indemnizatia in cazul venitului din salarii. Eu întrebam in cazul in care in ultimele 12 luni pe lângă salariu ai încasat și venituri din vânzarea de acțiuni acestea se iau in calcul la indemnizație? Totuși pentru acele venituri din vânzare de actiuni plătești impozit de 10%. Îmi puteți explicava rog de ce nu sunt luate in calcul? Mulțumesc
In mesajul anterior am postat : Veniturile din vânzarea de acțiuni nu se iau in considerare la calculul indemnizației pentru creștere copil.

De asemenea, am redat textul de lege ce prevede care sunt veniturile care se iau in considerare la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)
Legea 66/2016 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor mishu2012 mishu2012 Potrivit Art. 2. (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil crist12012 crist12012 Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare. In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)