Va rog sa mi spuneti dacă veniturile din vânzarea de acțiuni se iau in considerare la calculul indemnizației pentru creștere copil. Menționez ca aceste venituri nu apar pe statul de plata dar se plătește impozit pentru ele.
Dacă se iau in considerare va rog sa mi Spuneti cum trebuie sa procedez.
Mulțumesc
Veniturile din vânzarea de acțiuni nu se iau in considerare la calculul indemnizației pentru creștere copil.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
OUG nr.111/2010:
Art. 3
(1) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din drepturi de proprietate intelectuală și din activități agricole, silvicultură și piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 70, art. 76 alin. (1) și (2) și art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare.
.....
Ok știu cum se calculează indemnizatia in cazul venitului din salarii. Eu întrebam in cazul in care in ultimele 12 luni pe lângă salariu ai încasat și venituri din vânzarea de acțiuni acestea se iau in calcul la indemnizație? Totuși pentru acele venituri din vânzare de actiuni plătești impozit de 10%. Îmi puteți explicava rog de ce nu sunt luate in calcul? Mulțumesc
Indemnizatie copil
crist12012
Sotia mea urmeaza sa nasca luna viitoare.
In prezent este asociat si administrator la un SRL, fara carte de munca, in schimb are un venit din inchirierea unui ... (vezi toată discuția)