Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog, prin a-mi spune daca este necesare vreo autorizatie pentru punerea unor gratii la un apartament, intr-un bloc?
Va multumesc!
Ideea este ca aceasta casa a avut de fapt un singur proprietar. Deci garajul este construit legal, doar ca de 20 de ani de cand locuiesc aici nu a fost folosit niciodata conform destinatiei. Pe de o parte il inteleg si pe vecin ca doreste sa si parcheze masina in garaj (proprietatea lui la o adica) dar pe de alta parte suntem noi, ceilalti vecini care nu mai putem dispune de curte, adica exact terenul situat intre garaj si drum.
Prin urmare, credeti ca exista vreo solutie?
Buna seara!
Locuiesc intr o casa ce este impartita in apartamente, deci sunt mai multi proprietari. Curtea este comuna. Ceea ce ridica problema este existenta unui garaj (proprietate a unuia din vecini). Din cauza ca isi tot scoate si baga masina in garaj nu mai poate nimeni sa parcheze nici macar in fata portii pentru ca se isca scandal. Pana acum ceva timp (pana sa isi cumpere masina adica) foloseam curtea pentru a avea un balansoar, o masa, o banca etc. Acum nu mai putem beneficia de acest lucru. Mentionez ca si ceilalti proprietari au masina....si nici daca doresc sa parcheze masina in curte o noapte nu se poate pentru ca deranjeaza vecinul cu garaj (cu toate ca toti sunt proprietarii curtii in mod egal) Amintesc de asemenea ca nu este stipulata nicaieri o servitute de trecere cu autoturismul.
Prin urmare intrebarea mea este : Putem opri vecinul din a si parca masina in garaj, tinand cont ca pentru acest lucru ne ingradeste dreptul de folosinta asupra curtii?
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Lucrarile la casa sunt facute in asa fel incat sa se aduca minimul de deranj vecinilor (se respecta orele de liniste, nu s a modificat structrura casei, nu s au atins peretii de rezistenta, etc). Singurul lucru care pot spune ca il afecteaza pe unul din vecini este faptul ca alimentarea cu apa a garajului acestuia se face de la instalatia mea de apa. Si ceea ce m a pus pe ganduri a fost faptul ca dumnealui a spus ca este ilegal sa l tai de la apa mea. Problema este ca eu imi doresc sa evit orice neintelegere, bineinteles, dar mi se pare absurd sa ii permit alimentarea cu apa de la mine cand eu doresc sa mi pun apometru In plus sunt luni de zile in care este posibil sa fiu plecata si sa doresc sa inchid apa pentru siguranta si atunci...sa nu pot face acest lucru pentru ca vrea vecinul meu apa? :( Ideea este ca din cate am inteles de ceilalti vecini, acest domn (care locuieste deasupra mea si ar putea foarte usor sa si traga singur teava pentru alimentare) intotdeauna a avut ceva de comentat indiferent de persoana si de situatie, deci din pacate amiabil nu prea se poate discuta cu dumnealui. Eu am incercat sa ma documentez singura, in speta am citit legea 50 /1991 cat si legea 230/2007 si din cate mi am dat seama nu as face nimic ilegal, dar ma gandeam ca poate imi scapa ceva si poate sa ma oblige, din punct de vedere legal, sa ii alimentez in continuare garajul cu apa si de aceea am apelat la ajutorul dumneavoastra.
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua.
Detin un apartament la parterul unei case cu 10 apartamente (nu este bloc propriu zis). De curand am inceput renovarea acestuia si tinand cont ca instalatia sanitara a acestuia avea mai bine de 40 de ani am schimbat-o. Problema consta in faptul ca perete in perete cu baia un vecin isi are garajul si un robinet al carui teava trece prin peretele meu, deci e legat de mine...
Prin urmare, intrebarea mea este: Pot sa imi continui lucrarile doar cu ce trebuie facut la mine in casa, proprietatea mea si vecinul sa si faca singur alimentare cu apa fara sa fie legat de tevile de la mine?
Tin sa mentionez ca nu exista asociatie de properietari (daca ajuta la ceva).
Va multumesc.
P.S.: Sper ca mi am incadrat intrebarea in categoria corecta din forum, in caz contrar imi cer scuze anticipat.