grila este din procedura penala teste grila andrei zarafiu
VMagda a scris:
Lafilleenrouge a scris:
andreeas1 a scris:
varianta corecta la grila este C.
Pai....nu se vor judeca in aceeasi sedinta - asta e clar, plus, ca din principiul "Penalul tine in loc civilul", rezulta automat ca va exista o disjungere...
Din ce carte este grila?
da e adev. ca nu se vor judeca impreuna insa nu cred ca are loc o amanare...se disjunge actiunea civila de cea penala, se formeaza un nou dosar care se va judeca tot d instanta penala, sigur intr-o alta sedinta, dar nu cred ca e amanare!
atunci cand intervine disjungerea se aplica art 347 CPP. cand penalul tine in loc civilul e situatia aceea in care actiunile sunt declansate concomitent, dar la instante diferite.
varianta corecta la grila este C.
o grila simpatica va propun:))
daca rezolvarea pretentiilor civile ar provoca intarzierea solutionarii actiunii penale, atunci instanta poate dispune disjungerea actiunii civile, caz in care:
a. judecarea act civile se suspenda pana la solutionarea act penale
b.act civila se trimite la instanta civila pentru a fi solutionata
c. instanta penala va amana judecarea act civile intr-o alta sedinta.
spor la invatat!
Buna ziua! Cum merge invatatul la voi? Mai puteti suporta canicula?:sticktongue:Voiam sa va reeamintesc ca de anul acesta mai avem o proba in etapa a doua: OEPA. Nu trebuie sa o neglijam. Am inteles ca va fi sinteza, insa in ce zi se va desfasura? Din hotararea UNBR nu reiese ca etapa a doua s-ar desfasura pe parcursul a trei zile: doar 17 si 19 oct. S-a specificat doar la definitivi. Deja, o zi de examen in plus mi se pare prea mult... Ar mai urma mers pe sarma, marunt cu degetele de la picioare si tacamul e complet.:coffee: