avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Lafilleenrouge

Activitate Lafilleenrouge

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Nici eu nu am primit nimic....si nici nu am gasit nimic pe net... :((
Inscrierile se fac intre 3-12 septembrie 2012. Detaliile le gasesti aici: [ link extern ] .
Eu nu am gasit nicio carte cu grile la OEPA.... :( Daca aveti, le-as vrea si eu, pe adresa hotredweed@yahoo.com...
Multumesc!
Da, in regulament scrie ca se va anunta "cu cel putin 60 de zile inainte de data examenului" - oricum, se incadreaza.
Ideea este sa ramana aceeasi taxa ca cea de anul trecut si, ar fi de preferabil ca OEPA sa ramana doar la grile...
Ar cam fi cazul sa anunte si desfasurarea examenului.
andreeas1 a scris:

grila este din procedura penala teste grila andrei zarafiu

Multumesc! Eu le am doar pe cele de M.Udroiu
andreeas1 a scris:

VMagda a scris:

Lafilleenrouge a scris:

andreeas1 a scris:

varianta corecta la grila este C.

Pai....nu se vor judeca in aceeasi sedinta - asta e clar, plus, ca din principiul "Penalul tine in loc civilul", rezulta automat ca va exista o disjungere...

Din ce carte este grila?

da e adev. ca nu se vor judeca impreuna insa nu cred ca are loc o amanare...se disjunge actiunea civila de cea penala, se formeaza un nou dosar care se va judeca tot d instanta penala, sigur intr-o alta sedinta, dar nu cred ca e amanare!

atunci cand intervine disjungerea se aplica art 347 CPP. cand penalul tine in loc civilul e situatia aceea in care actiunile sunt declansate concomitent, dar la instante diferite.

Din ce carte este grila?
andreeas1 a scris:

varianta corecta la grila este C.

Pai....nu se vor judeca in aceeasi sedinta - asta e clar, plus, ca din principiul "Penalul tine in loc civilul", rezulta automat ca va exista o disjungere...

Din ce carte este grila?
andreeas1 a scris:

o grila simpatica va propun:))
daca rezolvarea pretentiilor civile ar provoca intarzierea solutionarii actiunii penale, atunci instanta poate dispune disjungerea actiunii civile, caz in care:
a. judecarea act civile se suspenda pana la solutionarea act penale
b.act civila se trimite la instanta civila pentru a fi solutionata
c. instanta penala va amana judecarea act civile intr-o alta sedinta.

spor la invatat!

Cred ca e varianta "a".
Misha80 a scris:

Buna ziua! Cum merge invatatul la voi? Mai puteti suporta canicula?:sticktongue:Voiam sa va reeamintesc ca de anul acesta mai avem o proba in etapa a doua: OEPA. Nu trebuie sa o neglijam. Am inteles ca va fi sinteza, insa in ce zi se va desfasura? Din hotararea UNBR nu reiese ca etapa a doua s-ar desfasura pe parcursul a trei zile: doar 17 si 19 oct. S-a specificat doar la definitivi. Deja, o zi de examen in plus mi se pare prea mult... Ar mai urma mers pe sarma, marunt cu degetele de la picioare si tacamul e complet.:coffee:

Cred ca OEPA intra, ca si anul trecut, doar la proba grila - avand doar caracter teoretic.

Cel putin, asa scrie in Hotararea UNBR: [ link extern ]