avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_adri

Activitate adrian_adri

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si ajutor. Probabil daca saream cu banul erau mai multe raspunsuri dar dupa ce am platit peste 10000 lei taxe si amenzi am cam ramas fara bani de sarit.. Toate bune!
Buna seara!
Recent am condus din Norvegia autoturism proprietate personala. M-am interesat in Norvegia in legatura cu ce documente si proceduri sunt necesare pentru exportul autoturismului si inmatricularea acestuia in Romania. Mi-au eliberat la vama din Norvegia un document de tranzit si au evaluat masina la un pret cu 7000 koroane norvegiene mai putin decat platisem pentru masina cu 1 an in urma argumentand ca se depreciaza cu aproximativ 7000 koroane in fiecare an (aici spunandu-mi-se ca nu aveau voie sa faca asa ceva) si au intrebat prin ce vama urmeaza sa intru in Romania, negasind acea vama in lista lor, au facut documentul pe o vama din Bucuresti, desi eu am domiciliul in Suceava. Intreband daca trebuie sa merg la vama de acolo pentru formalitati au specificat ca pot merge la orice vama doresc, afland aici ca nu e deloc asa. (Din start au fost mai multe gafe pe documentul de tranzit obtinut la vama din Norvegia).
Am avut si termen limita de prezentare la vama de 8 zile. Calatoria cu masina a durat 5 zile si din ignoranta am crezut ca acel termen limita dispare odata ce ma prezint cu masina la vama din intrare in Romania. Am ajuns la vama din localitate si am inceput formalitatile de tranzit dupa aproximativ o saptamana si ceva de la expirarea temenului de prezentare in vama, pentru care am primit amenda contraventionala de 3000 lei (si neaparat in numerar ca nu au POS).
Din PV reies urmatoarele (incalcandu-se dispozitiile art 3 si art 4 din anexa la OPANAF nr. 1893/2016 privind Normele tehnice pentru aplicarea regimului de tranzit unional/comun coroborate cu dispozitiile art 226 din Regulamentul (UE) nr 952/2013 al Parlamentului European si al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii.
Fapta constatata reprezinta contraventie conform art 652 lit m) din anexa la H.G. 707/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a codului vamal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare si se sanctioneaza cu amenda de la 3000-8000 lei privind regimul juridic al contraventiilor.

Intrebarea mea ar fi: exista vreun temei legal prin care pot face contestatie si daca ar exista vreo sansa pentru anularea amenzii contraventionale? Am intrebat daca exista posibilitatea unui avertisment si mi s-a raspuns ca nicio sansa, ca e vina mea si trebuie sa platesc pentru asta.

Va multumesc pentru timpul acordat si orice sugestie/ajutor.

Cu stima.
Multumesc mult pentru raspuns.
Cu stima!

Cornel Vasile a scris:

Numai daca incetarea c.i.m. are loc la initiativa angajatorului nu a dvs.

Depunere dosar somaj cu art 31, alin 3

Buna ziua.
Dupa 1 an si 2 luni de activitate cu, contract pe perioada nedeterminata, mi s-a spus ca se desfiinteaza postul si spunandu-le ca doresc sa depun dosarul la somaj, au spus ca nu se poate si ca singura solutie este incetarea cim cu articolul 55 lit b. Acum m-au angajat in cadrul altei firme partenere si au zis ca imi pot inceta contractul cu art 31 alin 3.
Pot depunde dosarul la somaj cu acest articol? Multumesc mult!
Buna ziua.
Revin cu noutati la conversatia initiala. Recent am aflat ca individul X m-a reclamat sau intentioneaza sa ma reclame pentru camatarie, ca as fi facut asta cu el.

- Poate fi luata in considerare de autoritati o asemenea meschinarie?
- Daca a facut asa ceva, pot folosi asta mai apoi impotriva lui? (astfel recunoscand ca a primit acei bani imprumut de la mine).
Multumesc anticipat.

Cu stima.

Multumesc pentru raspuns.
Pot fi considerati martori sora si fratele meu?

Mentionez ca o parte din bani am transferat-o in contul surorii si diferenta am acordat-o cumnatului "in mana" de fata cu sora mea, Sora mea a retras din cont banii transferati de mine si i-a dat acestuia pentru cheltuielile aferente amenajarii imobilului ce ar fi trebuit sa devina proprietate comuna sot si sotie.(cumnatul si sora mea)
Buna seara. Ma confrunt cu o situatie delicata si as dori daca se poate sa-mi oferiti cateva sfaturi juridice pentru a rezolva aceasta problema.
Acum mai mult de 1 an am dorit sa o ajut pe sora mea (casatorita la acel moment cu X) cu niste bani pentru a termina constructia casei. Toti banii i-a luat X si bineinteles i-a cheltuit in respectivul imobil (imobil trecut in acte pe numele tatalui individului X si construita pe terenul proprietatea tatalui individului X).
De o luna sora mea si X s-au despartit, fara a se oficializa divortul si X refuza sa-mi returneze banii imprumutati, folositi de acesta pentru amenajarea imobilului si sustine ca imobilul a fost construit numai din munca tatalui sau si surorii mele nu i se cuvine nimic din respectivul imobil. Nu am facut niciun act oficial, totul fiind facut prin intelegere verbala, existand promisiunea tatalui lui X ca va trece imobilul si terenul pe numele lui X si al sotiei acestuia(sora mea). Nu s-a intamplat acest lucru si tind sa cred ca totul a fost un plan bine elaborat.

1. Mai pot recupera acei bani pe cale legala daca nu am niciun act oficial care sa demonstreze banii imprumutati?Daca mai exista o solutie, care ar fi aceasta?

2. Am conversatia pe Facebook cu sora mea despre acesti bani inainte de a face imprumutul si intentiile lor de a folosi banii imprumutati de la mine pentru amenajarea imobilui. Poate fi folosita in instanta aceasta conversatie?

3. Daca X nu are bunuri pe numele sau, pot intenta proces impotriva tatalui acestuia, sa recuperez banii imprumutati? (din moment ce tatal sau are venit o pensie de aproximativ 500lei, amandoi sustinand ca totul a fost construit din munca tatalui lui X si ar fi imposibil sa justifice cum a reusit sa construiasca un imobil evaluat la aproximativ 50.000 euro)

Multumesc mult pentru timpul acordat citirii si oricarui sfat ajutator.
Cu stima,

Adrian
Buna ziua. Am primit ieri un proces verbal cu amenda contraventionala de 500 lei pentru comiterea faptelor prevazute de art 2, pct 4 Legea 61/1991 si sanctionate de art 3 lit "a" Legea 61/1991 - R, incheiat cu data de 03.08.2017, , dupa ce un vecin ar fi sunat la 112 la ora 21:55 si a reclamat ca in urma unei altercatii verbale, as fi pulverizat spray iritant lacrimogen asupra acestuia, astfel afectand si confortul celorlalti locatari. Mentionez ca la data si ora respectiva nu eram acasa si am cel putin 3 martori care pot sustine acest lucru.
Intentionez sa contest acest proces verbal in instanta si as dori sa stiu daca este suficient sa mentionez ca nu aveam cum sa fac cele reclamate de vecin nefiind acasa, sau trebuie sa invoc anumite articole, legi?
Nu a venit nimeni de la politie sa imi ia vreo declaratie, nici nu specifica nimic altceva in procesul verbal decat ca vecinul a declarat toate aceste lucruri si se pare ca a fost suficient ca politia sa aplice amenda maxima.

Ce incerc sa aflu de fapt.
- Cum pot formula plangerea impotriva procesului verbal de constatare din moment ce nu eram acasa la acea ora si data?
- Pot formula in aceeasi instanta impotriva vecinului plangere pentru declaratii false?

Va multumesc mult pentru orice sfat ajutator.
Cu stima.
Buna ziua. Am rugamintea sa ma indrumati in legatura cu ce demersuri as putea face pentru a avea liniste si siguranta, deoarece lucrurile au escaladat mult de cand v-am scris ultima data.
Am facut acum o saptamana sesizare la sectia de politie teritoriala dupa ce un vecin m-a amenintat ca "intra peste mine in casa si ne farma pe toti" , raspunsul fiind ca sectoristul este in concediu si ca va reveni peste 2 sau 3 saptamani si abia atunci va veni sa mi ia alte declaratii.
Astazi dimineata in jurul orei 05:00, vecinul agresiv venind de la o nunta, a incercat sa deschida usa, fortand manerul si apoi a lovit cu putere usa de la intrare in apartament cu picioarele si pumnii de mai multe ori, strigand sfidator "Politia!". Bineinteles ca i-a trezit pe toti din casa. Tatal meu era deja in bucatarie la acel moment si eu tocmai m-am trezit sa beau apa. Lumina pe casa scarii era oprita si cand am deschis usa, am zarit doar o umbra si am auzit cum a inchis usa. (Mentionez ca mirosea si a fum de tigara pe casa scarii si am verificat apoi usa de la intrare in bloc care era incuiata). Am sunat iar politia si mi-au spus sa fac iar sesizare la sectie maine. Cu sesizari la sectia teritoriala am realizat ca nu rezolv nimic si as dori sa merg mai departe (doar ca nu stiu unde si ce as putea face in acest sens) pentru ca situatia a escaladat foarte mult si ma astept la orice din partea lui de acum.
Va multumesc mult pentru timpul acordat acestor randuri si pentru orice sfat ajutator.

Cu stima.